Trafik kazası, 29 Kasım 2011 günü saat 06.35'de merkeze bağlı Aziziye ilçesi E-80 karayolu üzerindeki Cimilli Kavşağı'nda meydana geldi. Erzurum kent merkezinde oturan ve Aziziye İlçesi'ndeki Atatürk ile Şekerli İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenleri taşıyan Ayhan Şenol (38) yönetimindeki 25 S 0360 plakalı servis minibüsü, Dadaşkent'teki Cimilli AVM yanındaki kavşakta Gazi Güneş (32) yönetimindeki 44 KP 078 plakalı saman yüklü TIR'la çarpıştı.

DOĞAN BEBEĞİ DE BİR SÜRE SONRA ÖLDÜ

Kazada, Atatürk İlköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yapan Gönül Aydın olay yerinde yaşamını yitirdi. Evli bir çocuk annesi ve 7 aylık hamile olan Esra Kavak ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı. Erkek bebek dünyaya getiren Esra Kavak yapılan tüm müdahelelere karşın kurtarılamadı. Erken doğan ve 'Yiğit Efe' adı verilen bebek de annesinden bir süre sonra hayata gözlerini yumdu. Minibüste bulunan öğretmen Nur Haşimoğlu, Mine Yavuz, Fatih Duruer, Samet Başkonuş, Songül Öztürk Tekin, Esra Yılmaz, Aydın Çapat, Zeynep Sadak, Esra Özdoğan, sürücü Ayhan Şenol da yaralandı. 

ÇOCUKLARI ÖKSÜZ KALDI

İzmirli olan ve 3 yaşında Bengisu ile 2 yaşında Akat adlarında iki çocuğu olan Gönül Aydın Erzurum Aburrahman Gazi Mezarlığı'nda, 4 yaşında bir oğlu olan Esra Kavak ise memleketi Samsun'un Bafra İlçesi'nde 7 aylık bebeği ile kucak kucağa toprağa verildi. Kazadan sonra sürücüler Ayhan Şenol ile Gazi Güneş, taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak suçlarından tutuklandı.

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında öğretmen Esra Kavak'ın eşi Ali Kavak, tutuklu sanık Ayhan Şenol ile önceki duruşmada tahliye edilen Gazi Güneş ve avukatlar hazır bulundu. Eşi ve kaza günü dünyaya gelen oğlunu kaybeden polis memuru Ali Kavak, her iki sanıktan da şikayetçi olduğunu tekrarladı.

EHLİYETLERİNE EL KONULDU

Mahkeme heyeti, servis şoförü Ayhan Şenol'u 'taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmada birinci derecede kusurlu görerek' 5 yıl hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca Şenol'un 3 yıl süreyle E ve B sınıfı sürücü belgesinin geri alınmasına hükmetti. Heyet, Ayhan Şenol'un hapiste yattığı 6 aylık süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.  Mahkeme heyeti 5 Nisan günü tahliye ettiği TIR şoförü Gazi Güneş'i taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmada ikinci derecede kusurlu gördü ve 1 yıl 8 ay hapis cezası çarptırdı. Heyet, Gazi Güneş'in E ve D sınıfı sürücü belgesinin 1 yıl geçici olarak alınmasını kararlaştırdı.



HP(KS/COŞ)