Merkez Sarıçam İlçesi'nin Şahintepe Mahallesi'nde yaşayan ve uzun yıllar önce eşini kaybeden Fadime Yıldız, 4 yıl önce de oğlu Cengiz'in ölümüyle yalnız kaldı. İddiaya göre, 8 Temmuz 2011'de, sabaha karşı, açık pencereden eve giren Eser Dal, uykudaki Fadime Yıldız'a saldırdı. Yıldız'ın duyduğu ses üzerine "Kim o?" diye seslenmesine, "Bağırma, seni öldürürüm" diyen Dal, bir eliyle ağzını kapattığı kadının diğer eliyle de kolunu kıvırıp 3 altın bilezik ile kulağındaki altın küpelerini alıp kaçtı. İhbar üzerine yakalanan Dal nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Eser Dal'ın altınları sakladığını söylediği fırında arama yapan polis, saatin arkasında 3 altın bilezik ile 1 tek küpeyi bulup, Fadime Yıldız'a teslim etti.

Sanık Dal hakkında Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yağma' suçundan dava açıldı. Dal, savunmasında, "Bilezikleri bozdurmam için kendisi verdi. Parasıyla bana da borç verecekti. Bilezikleri akşam verdiği için bozduramadım. Çalıştığım fırına sakladım. Bir saat sonra tekrar geri istedi. Ben de ihtiyacım olduğu için veremeyeceğimi söyledim. Hakkımda şikayette bulundu. Ben bilezikleri gasp etmedim" diyerek suçlamayı kabul etmedi.

Karar duruşmasına katılmayan Fadime Yıldız ise önce duruşmalarda, olay sonrası yaşadıklarını anlatırken, "Gece yatıyordum, hava sıcak olduğu için pencere de açıktı. Bir gürültü duydum. Gözlerimi açtığımda siyah elbiseli biri başımda duruyordu. Ağzımı açmama fırsat bırakmadan kapattı. Sonra da bilezikleri çıkartmaya çalıştı. Kolum ağrıyınca ben de, 'Köpek, bırak kendim vereyim' dedim. Çıkartıp verdim, pencereden kaçıp gitti. Altınları 3 sene önce ölen oğlumun mezarını yaptırmak için biriktiriyordum. O da gelip çaldı ama sesinden tanıdım. Elimde büyüdü. Besleyip büyüttüm, gözümü oydu. Cezasını çeksin" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Eser Dal'ı, 'yağma' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıp, tutukluluk halinin devamına karar verdi.



MKA(BK/CK)