Kocaali ilçesinde cep telefonu mağazası bulunan 28 yaşındaki Erdinç Hallı hemoroid ameliyatı olmak için dün özel tıp merkezine geldi. İddiaya göre burada Genel Cerrahi Uzmanı Dr. B.T. hemoroid şikayetiyle kendisine başvuran Erdinç Hallı’ya Tıp Merkezi’ndeki lokal müdahalelerin yapıldığı odada anestezi uyguladı. 

Anestezi iğnesinin hemen ardından fenalaşan Erdinç Hallı birkaç dakika içinde hayatını kaybetti. Olaydan sonra Erdinç Hallı’nın yakınları hastane yetkililerine tepki gösterirken olay emniyete ve Cumhuriyet Savcılığı’na bildirildi. 

Olaya el koyan Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, Erdinç Hallı’nın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adlı Tıp Kurumu’na gönderildi. 

Ölüm olayının gerçekleştiği özel hastanenin başhekimi Sadık Akbıyık, hastanın lokal anestezi sonrasında yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Dramatik bir olay. Her hekimin başına gelebilir. Öncelikli olarak hastaya genel anestezi yapılmadı. Müdahaleyi yapan hastanemiz hekimi lokal anestezi yaparken bu olay yaşandı. Cerrahi vasfı olan hekimler lokal anestezi yapabilirler. Hasta müdahale sırasında ilaç reaksiyona bağlı alerjik reaksiyodan dolayı ya da hak arasında pek bilinmeyen iğneye bağlı korku reaksiyonundan dolayı ölebilir. Tabii bununla ilgili olarak en doğrusunu adli tıp kurumu verecektir. Adli Tıp Kurumu raporundan sonra konuşmak doğru olur" dedi.



MB(MB/AAA)