Canlı hayvan pazarları, almak için değil bakmaya gelenlerle dolup taşarken, merkez Yüreğir İlçesi'nin Ege Bağatur Bulvarı üzerinde alternatif pazar kuran bir grup besici, dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürdü. Ağrı, Van ve Erzurum'dan küçükbaş hayvan getiren Adem Çolak, "Vatandaş et yesin" diyerek 250 liradan koyun ve keçi satmaya başladı. Kurbanlıkların koyun ve keçi fiyatlarının 250 lira olduğunu duyan Adanalılar da Çolak'ın ağılına akın etti.

Piyasanın yarı fiyatına satış yaptığı halde zarar etmediğini belirten Adem Çolak, "Biz malı kendimiz yetiştiriyoruz. Pazara da kendimiz çıkardık. Durum böyle olunca da aracılar ortadan kalkmış oldu. Tüccar, aracı, nakliyeci bizim sırtımızdan para kazanamadığı için de vatandaşa yansıması düşük oldu. 20 gün içinde 6 bin hayvan sattık" dedi.

Sattığı hayvanların Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı veterinerlerce denetlendiğini belirten Çolak, sevk, satış ve sağlık belgelerinin elinde bulunduğunu vurguladı. Çolak, "Bizim sattığımız hayvanların Irak, Suriye ve İran'dan kaçak olarak getirildiğini ileri sürüyorlar. Elimizde Tarım İl Müdürlüğü'nce yapılan kontrol raporları var. İsteyen gelip bakabilir. Bizim ucuz vermemizin tek nedeni, malın kendimize ait olması" diye konuştu.