Geçen 6 Nisan'da çöken Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümüyle alttan geçen Filyos Çayı'na düşen 15 kişiden 6'sının cesedine ulaşıldı. 3 kişinin cesedi, faciadan 6 gün sonra çayda bulunan minibüsten çıkarılırken, 3 kişinin cesedi de çayın sazlık bölümlerinde bulunarak ailelerine teslim edildi ve toprağa verildi.

Kayıp 9 kişiyi arama çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Çöken beton blokların kaldırılma işlemi, dün akşam itibariyle tamamlandı. Blokların parçalanarak köprünün altından kaldırılmasından sonra Deniz Polisi ekipleri dün akşam ve bu sabah botlarla bu bölgeyi aradı. Bu sabah yapılan aramada balık adamlar, uçlarında çengel bulunan 3 metre uzunluğundaki demir çubuklarla dipte tarama yaptı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmada kayıplara rastlanmadı.

Deniz Polisi'nin yanında AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Mahalli Acil Kurtarma, emniyet ve jandarmadan yaklaşık 250 kişilik ekip, çaydaki aramalarını sürdürüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de çayın Karadeniz'e dökülen bölümünde arama yapıyor. Helikopterin havadan destek verdiği aramalarda şimdiye kadar kayıplara ulaşılamadı.

Kayıp yakınları ise köprünün bulunduğu yerde Kızılay'ın kurduğu çadırda beklemeye devam ediyor.



DS,GG(EE/SS)