Çarşamba İlçesi'nde bakkal dükkanı işleten Eray Aktaş, ailesinin görüp beğendiği Merve Uzun ile yaklaşık 3 ay önce görüşmeye başladı. Evlenmeye karar veren gençler durumu ailelerine bildirdi. 4 erkek çocuk babası Recep Aktaş ve eşi, 1 ay önce kız evini ziyaret ederek en büyük oğlu Eray'a Merve'yi istedi. Ailelerin anlaşması üzerine önce nişan yapan gençler, geçen cuma günü akşamı da ilçe merkezinde bulunan Yeşilırmak Düğün Salonu'nda düğün yaptı. Ailelerin ve arkadaşlarının katıldığı düğünde genç çift bol bol horon oynayıp dans ederek eğlendi. Gece yarısı düğünün bitmesi üzerine oturacakları Orta Mahalledeki evlerine doğru yola çıktı. Konvoy eşliğinde eve gelindikten sonra baba Recep Aktaş, diğer üç oğlunu alarak köylerine dönerken, anne 48 yaşındaki Güner Aktaş kapı komşularında kaldı. 

'EŞİM RAHATSIZLANDI YETİŞİN'

Saat 03.00 sıralarında yeni gelin Merve Aktaş panik içinde kayınvalidesini arayarak, 'Eşim rahatsızlandı yetişin' dedi. Bunun üzerine anne Güner Aktaş hemen eve geldi ve oğlunu haraketsiz olarak yatakta bulunca 112 Acil Servis'i aradı. Ambulansla ilçe devlet hastanesi'ne kaldırılan Eray Aktaş'ın kalp krizi geçirdiği tespit edilerek müdahale edildi. Ancak genç damat tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

Eray Aktaş'ın kesin ölüm nedeninin saptanması için, cesedinden alınan numuneler Trabzon Adli Tıp Kurumu'a otopsiye gönderilirken, cenaze Terme İlçesi Emir Yusuf Köyü'nde düzenlenen törenin ardından dün toprağa verildi.

'OĞLUMUN HİÇ BİR HASTALIĞI YOKTU'

Baba 50 yaşındaki Recep Aktaş, doktorların kendisine oğlunun kalp krizi geçirdiği söylediğini belirterek şunları söyledi:

"Görücü usülü ile evlendiler. Biz kızı gördük beğendik. Oğluma gösterdik. O da beğendi. Evlenmeye karar verdiler. 3 ay içerisinde istedik, nişanladık ve cuma akşamı da düğün yaptık. Çok güzel bir düğün oldu. Akşam eve gelince, ben diğer çocuklarımı alıp köye gittim. Annesi de komşuya gitti. Sonra da bu olay oldu. Daha önceden bir rahatsızlığı yoktu."

Baba Recep Aktaş, kızı olmadığı için gelini Merve'yi çok sevdiğini dile getirerek, "O da yaşadığı olay nedeniyle şoka girdi. Ailesinin yanına gitmek istedi. Psikolojik destek almaya başladı" diye konuştu.

Çarşamba Cumhuriyet savcılığı ise olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, yeni gelin Merve Aktaş'in şoka girdiği için henüz ifadesinin alınamadığını söyledi.



İA,YK(İS/COŞ)