Bugün sabah saatlerinde, gece vardiyasından çıkan özel güvenlik görevlilerini taşıyan 46 E 9424 plakalı midibüsün sürücüsü Kemal Yıldız (31), Elbistan yönünde ilerlerken yola devrilen ağaca çarpmamak için manevra yaptı. Bu sırada kontrolden çıkan midibüs, devrildi. Kazada sürücü Kemal Yıldız'la birlikte Memili Kaynar (52), Rafet Güvercin (55), Şaban Görmüş (35), Hüseyin Karpınar (49), Mehmet Altun (44), Mahmut Ekici (42), Adem Götürler (44) ve Halil İbrahim Öksüz (43) yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Elbistan ve Afşin'deki devlet hastanelerine kaldırıldı.

Kazayı haber alan işletmedeki diğer güvenlik görevlileri, meslektaşlarına yardım etmek amacıyla Hasan Dal'ın (32) kullandığı 46 S 3005 plakalı minibüsle yola çıktı. Ancak bu midibüs de nizamiye çıkışında, aşırı hız nedeniyle devrildi. Kazada, şoför Hasan Dal, Murat İnal (35), Murat Öztürk (31), Adil Öztürk (25), Cemal Kurt (27), Adem Demir (26), Mehmet Onat (37), Serhat Ülker (29) ve Hulusi Havan (33) yaralandı. İkinci kazada yaralananlar da Elbistan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaralılardan durumu ağır olan Memili Kaynar, ilk müdahalenin ardından Kahramanmaraş Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

İlk kazada olay yerine gelen jandarma ekipleri, yolu tek yönlü olarak kontrollü şekilde ulaşıma açtı. Devrilen ağaç ise iş makineleri yardımıyla yolun kenarına çekildi.