Geçen çarşamba, Harrankapı Mahallesi'nde otomobillerinden inerek evlerine yürüyen 37 yaşındaki Hayati, 28 yaşındaki Necati ve 24 yaşındaki Eyyüp Yetimoğlu kardeşler, tartıştıkları bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Tabancadan çıkan mermilere hedef olan 3 kardeşten Hayati ve Necati Yetimoğlu yaşamını yitirirken, Eyyüp Yetimoğlu ise yaralandı.

CİNAYET KISA SÜREDE ÇÖZÜLDÜ

Cinayet sonrası olay yerinde inceleme yapan, yaralı Eyyüp Yetimoğlu ve görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, saldırganın yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından cinayetin baklava ustası olan Fatih A. tarafından işlendiği belirlendi.

20 LİRA TARTIŞMASI KANLI BİTTİ

Polis, 3 kardeşten ikisinin ölümüne neden olan saldırıyı düzenlediği belirlenen Fatih A.'yı dün gece bir yakınının evinde gözaltına aldı. Sorgusunda suçunu itiraf eden şüpheli, Yetimoğlu kardeşleri tanımadığını ve otomobil alışverişi yapma girişimlerinin ardından tartıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Ben otomobil almak istiyordum. Aracılar vasıtası ile otomobilini satmak isteyen Hayati Yetimoğlu ile tanıştım. Fiyat konusunda anlaşmaya vardıktan sonra otomobilini kontrol ettirmek istedim. Hayati'nin de kabul etmesinin ardından otomobili, Sanayi Sitesi'ndeki tamircilere gösterdim. Daha sonra otomobilin istediğim gibi olmadığını öğrenince almaktan vazgeçtim ve Hayati'ye teslim ettim. Hayati akşam saatlerinde beni telefonla arayıp, otomobilinin LPG tüpünün bittiğini ve yolda kaldığını söyledi. Ben de bilmediğimi söyleyince, 'İçine 20 liralık gaz koymuştum. Neden gazı bitiriyorsun?' dedi ve ardından küfür etti. Kendisini telefonda uyarmama rağmen aynı davranışını sürdürünce öfkelendim ve gece sokakta gelişini bekledim. Karşılaştığımız zaman yanında kardeşleri vardı ve yine küfretmeyi sürdürünce dayanamayıp, üzerimdeki tabancayla ateş ettim."

Cinayet işlediği için pişman olduğunu söyleyen Fatin A., polis sorgusunun tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve 'Kasten birden fazla kişiyi öldürmek ve yaralamak' suçundan adliyeye sevk edildi.



(HK/CK)



Fatih A.: Akdağ