Olay, merkez Seyhan İlçesi Denizli Mahallesi'nde 10 Aralık 2011'de meydana geldi. Olaydan bir süre önce eşi Mesut Danabaş'tan boşanan ve bir reklam ajansında grafiker olarak çalışan Hilal Arslan, 2 katlı binanın çatısındaki 2 odalı yeri kiralayarak 2 çocuğuyla birlikte yaşamaya başladı.

KAPIYI ÇOCUKLARIN ÜZERİNE KİLİTLEYİP GİTTİ

Arslan, olay günü çocukları uyurken giyinip, işe gitmek için evden çıktı. Çıkarken de kapıyı çocukların üzerine kilitleyip, anahtarı da çocuklarına bakan komşusu Nimet Kılıç'a bırakarak "Çocuklar evde. Daha uyuyorlar" dedi. Çocukları almak için geldiği evden dumanların çıktığını gören Nimet Kılıç, polise ve itfaiyeye haber verdi. Yangına müdahale eden itfaiye ve polis ekipleri, evde 2 kardeşin uyuduğunu öğrenince kilitli olan demir kapıyı kırarak baygın haldeki Gökdeniz ile ablası Tuana Danabaş'a ulaştı. Hastaneye kaldırılan kardeşler yapılan bütün müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Cumhuriyet Savcısı, çocukların annesi Hilal Arslan hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2- 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcılık iddianamde, ceza verilirken TCK'nın 22/6 maddesine göre "Failin kişisel ve ailevi durumu bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez" hükmünün uygulanabileceğini vurguladı.

AĞLAYARAK KENDİNİ SAVUNDU

Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Hilal Arslan, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Hala psikolojik tedavi gördüğünü anlatan Arslan gözyaşları içinde şunları söyledi:

"Sabah hava soğuk olduğu için üzerimi giyinirken elektrikli sobayı açmıştım. Ancak giyindikten sonra kapattım. Çocuklar daha uyuyorlardı. Çocuklar kötü niyetli kişilere kapıyı açar korkusuyla üzerlerinden kapıyı kilitledim. Kahvaltılıklarını da aldım. Anahtarla birlikte evimizin yakınındaki bakıcıya verdim. Ayrıca 'çocuklar uyuyor. Acele et' dedim. Ben işte iken telefonla bana haber geldi. Çocuklarım hastanede öldü. Eşim nafakamızı ödemedi. Çalışmaktan başka çarem yoktu. Çocuklarıma bakmak için çalışmak zorundaydım."

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen çocukların babası Mesut Danabaş'ın dinlenmesinden vazgeçilmesine, tanık olarak çağrılmasına rağmen gelmeyen bakıcı kadının tekrar çağrılarak dinlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi.



MKA(OA/COŞ)