Kırıkkale Eğitim Fakültesi mezunu olan fen bilgisi ve teknoloji öğretmeni Ramazan Özkök, geçen 2 Şubat'ta Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ndeki Nuri Özaltın İlköğretim Okulu'na atandı. Ankara Haymana doğumlu olan, okulunda meslektaşları ve öğrencileri tarafından kısa sürede sevilen Ramazan Özkök, önceki gün göğsündeki ağrılar nedeniyle Karakoçan Devlet Hastanesi'ne gitti. Doktorların kalbinde sorun olduğu ve daha teşekküllü bir hastaneye giderek tüm tetkiklerini yaptırması gerektiğini söylemesine rağmen Özkök bunu dikkate almayarak görevinin başına döndü.

Dün akşam saatlerinde tekrar fenalaşan Ramazan Özkök, kaldırıldığı Devlet Hastasi doktorları tarafından istenen askeri helikopter ile Elazığ Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki doktorların tüm çabasına rağmen öğretmen Ramazan Özkök, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Öğretmen arkadaşları, Ramazan Özkök'ün aile fertlerindede kalp rahatsızlığı bulunduğunu ve ameliyat olması gerekmesine rağmen bunu yerine getirmediğini söyledi. Fen bilgisi ve teknoloji öğretmeni Ramazan Özkök'ün cenazesi, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Çetin, Karakoçan ilçe Milli Eğitm Müdürü Tahsin Dener, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadettin Yıldız ve öğretmen arkadaşları tarafından Elazığ Araştırma Hastanesi'nin morgundan alınıp uçakla toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi.