İsmail Koçer, 8 yıldan fazla yaşadığı karaciğer rahatsızlığından kurtulmak için Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne başvurdu. Merkezde yapılan tahliller sonucu karaciğer nakline karar verildi. İsmail Koçer'in eşi Hülya Koçer bu konuda gönüllü oldu. Hülya Koçer'in uygun bulunmamaması üzerine bu kez bekar olan kızı Elif, hiç tereddüt etmeden babasına karaciğerinin bir bölümünü vereceğini bildirdi.

Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibinin geçen Pazartesi günü yaptığı operasyonla Elif'in karaciğerinden alınan bir bölümü baba İsmail Koçer'e nakletti. Annesi Hülya Koçer ile kız kardeşi Eda'nın refakatçi olduğu Elif, "Babam 8 yıldan fazladır karaciğer rahatsızlığı yaşıyordu. Tahliller sonucu 2 ay ömrü kaldığı söylendi. Babamı çok seviyorum. Annem de organ bağışlamak istedi ama benim karaciğerim uygun bulundu. Babamın sağlığına kavuşması için hiç tereddüt etmeden değil karaciğerimi canımı bile veririm" diye konuştu.

Öte yandan Nahcivan'da oturan 7 yıldan bu yana karaciğer yetmezliği sorunu bulunan 59 yaşındaki Sayyad Hasanlı'ya da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde karaciğer nakli yapıldı. Kız kardeşi Malahat Okunduova, 105 olan kilosunu 6 ayda rejim yaparak 75'e düşürdükten sonra Sayyad Hasanlı'ya organ nakli yapıldı. Doç. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla karaciğer nakli gerçekleştirilen Sayyad Hasan, sağlık durumu iyiye gidince yoğun bakımdan çıkarılarak normal odaya alındı. Nahcıvan Türk Lisesi'nde edebiyat öğretmenliği yapan Sayyad Hasanlı, kilo vererek karaciğerini bağışlayan kız kardeşine teşekkür etti. Ağabeyinin tedavi gördüğü merkezde kalan Malahat Okunduova, ağabeyini çok sevdiğini, onun sağlık haberini almaktan mutlu olduğunu söyledi.

Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı, 1 hafta içerisinde canlıdan canlıya iki nakil yaparak büyük başarı elde ettiklerini bildirdi. Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır ile birlikte organ nakli olan hastaları ziyaret eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, organ naklinde başarılı bir performans yakaladıklarını belirtti. Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, Aziziye Araştırma Hastanesi'nin kampüsteki yeni yerine taşınmasıyla organ nakli merkezinin fiziki durumunun daha da iyileştirileceğini söyledi.



ST(KS/İD)