Agit Gökalp'in kız arkadaşı, geçen 20 Aralık günü ailesiyle tartıştıktan sonra evi terk etti. Gökalp, kız arkadaşının ailesiyle birlikte onu aramaya çıktı. Kızın, eski arkadaşı M.P.'nin yanına gittiğini düşünen Gökalp, bu kişinin merkez Kepez İlçesi Gazi Mahallesi 6611'inci Sokak'taki evine gitti. Kız arkadaşının o evde bulunduğunu iddia eden Agit Gökalp ile ev sahibi M.P. tartıştı. Eve girip odalara bakmak isteyen Gökalp ile M.P.'nin tartışması kavgaya dönüştü. M.P., tabancasıyla ateş ederek Agit Gökalp'i başının sol tarafından vurdu. Başında mermi kalan Gökalp, ağır yaralı olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Daha sonra hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi sürdürülen Agit Gökalp'in beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, beyin ölümü gerçekleşen Agit Gökalp'in tüm organlarını bağışladı. Gökalp'ın kız arkadaşının, tartışmanın meydana geldiği sırada bir başka arkadaşının evinde olduğu ve ailesinin evine döndüğü belirtildi.

4 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Agit Gökalp'in bağışlanan böbrekleri Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 18 yaşındaki Sultan Aydoğan ile 3 yaşındaki Özkan İlçektay'ı hayata bağlarken, karaciğeri Malatya İnönü Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ve pankreası da Ankara Dışkapı Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledildi.

İKİNCİ KEZ NAKİL

Adana'da böbrek hastası üç kardeşten biri olan Sultan Aydoğan, protein kaybı nedeniyle 8 yıl önce kronik böbrek yetmezliği ile tanıştığını söyledi. Aydoğan, "Adana'da yaşayan 5 çocuklu bir ailenin çocuğuyum. Beş kardeşten üçümüz böbrek hastalığı ile mücadele ediyoruz. 27 yaşındaki ablam Hidayet Aydoğan diyalize giriyor. Kardeşim Mehmet İzzettin Aydoğan'a babam Nazmi Aydoğan 1.5 yıl önce böbreğini verip hayata bağladı" dedi. Kadavradan ilk böbrek naklini bir yıl önce 25 Temmuz 2011'de olduğunu söyleyen Sultan Aydoğan, vücudunun reddetmesi üzerine hemodiyalize başladığını anlattı. 3 saat süren ameliyatın ardından ikinci kez böbrek nakli olduğunu kaydeden Sultan Aydoğan, "Benim için mucize oldu. Bağışçı aileye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Nevşehir'de oturan Kemal ve Şaize çiftinin çocukları Özkan İlçektay da Gökalp'ten alınan böbrekle yaşama tutundu. Hurdacılık yapan baba Kemal İlçektay, verici aile ile tanışmak istediklerini belirterek, "Verici aileye Allah sabırlar versin. Özkan artık onların da evladıdır. Aileyi ziyaret edip organlarını bağışlayarak Özkan'ı hayata bağlayanlarla tanışmak istiyoruz" diye konuştu.