Diyarbakır'ın Kulp İlçesi nüfusuna kayıtlı Nimet Ataş, 7 çocuklu bir aileden geldiğini belirterek, Muş'ta bir markette çalışırken, müşterilerin sokak çocuklarına karşı olumsuz tavır sergilemesi üzerine, Ankara'ya yürümeye ve sokak çocuklarının sesini duyurmaya karar verdiğini söyledi. Babasının yıllarca sokaklarda mendil satıp, ayakkabı boyacılığı ve işportacılık yaptığını belirten genç, şunları anlattı:

"Markette çalışmaya başladığım andan itibaren, sokaklarda yaşayan kardeşlerimin süpermarket sahipleri ve çalışanları, ya da toplum tarafından sürekli dışlandığını fark ettim. Medyada her gün bir sokak çocuğunun ölüm haberini gördüğümde üzülüyordum. Onların sesi olabilmek için çabaladım ve sosyal aktivitelere katıldım, ancak hiçbir aktivitede amacıma ulaşamadım. Ben de sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız ile görüşebilmek için Muş’tan Ankara’ya 'Umuda Yolculuk' yürüyüşü yapıyorum. Bin 15 kilometreyi yürümeyi hedefliyorum."

'BARİYER KENARLARINDA AĞLADIM'

10 gün önce Muş'tan yola çıktığını ancak Elazığ'a kadar gelebildiğini anlatan Ataş, yolculuğu sırasında vahşi hayvanların saldırısından korktuğu için bariyer kenarlarında zaman zaman ağladığını kaydederek, "Bu yolun ucunda ölüm dahi olsa kimsesiz kardeşlerim için, sokaklarda çalışan kardeşlerim için umuda yolculuğumu tamamlayıp, bu ülkede bazı şeyleri gerçekleştireceğime inanıyorum" diye konuştu.

Ailesiyle bağlarının kopuk olduğunu dile getiren Nimet Ataş, yolculuğa çıkarken ailesine haber vermediğini, daha sonra annesine haber verince kendisini cep telefonu ile sürekli aradaklarını kaydetti. Ataş, ailesinin kendisine "Geri dön yoksa ölürsün, neredeysen gelip seni alalım" dediklerini, ancak geri dönmeyi düşünmediğin söyledi. Nimet Ataş şöyle konuştu:

"Dışarıda yatan kardeşlerim için kış ayında yola çıktım. Biz eğer bu ülkenin geleceğiysek, bu ülkenin geleceğini bize danışmak zorundalar. Ben Kürt asıllı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, yanlarına gideceğim. Bu ülkede sokakların kahrını çeken binlerce kardeşlerimiz adına beni dinlemelerini rica edeceğim." 

Nimet Ataş, umuda yolculuğunda, 20 gün sonra Ankara'ya varmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.



GY(GG/COŞ)