Gölgedeki Işıklar isimli ilk kitabı Başbabakanlık dahil birçok kamu kuruluşundan ödüller kazanan 17 yaşınaki Rana Demiriz, daha sonra yazdığı sırasıyla “Gölgedeki Işıklar Yüzleşme”, “Gölgedeki Işıklar Donmuş Ateş” ve “Gölgedeki Işıklar Kutsal Denge”yle de iddialı. D&R’da satışa sunulan Demiriz’in her biri 2’şer bin adet basılan kitaplarından, 120 sayfalık olan ilki ikinci baskıyı yaptı. Uluslararası Münazara ve Eğitim Derneği tarafından “Dahi” olarak kabul edilen genç yazar, bu başarılarını öğrenimini sürdürdüğü İstanbul Bostancı’daki Doğa Anadolu Lisesi’nde verdiği seminerlerle yaşıtlarıyla paylaşıyor.

"PROFESÖRLER ŞAŞIRDI"

Dört kitaplık seri romanın baş karakterinin bir genç kız olduğunu belirten Demiriz, “O kızın fantastik maceralarını anlatıyorum. Kitaplarımda uçan arabalar falan yok. Mitolojiyle beslenen, okurken insanların “Gerçekten böyle bir şey olur mu?' diyeceği bir hikaye oluşturmaya çalıştım. 20 yaşında bir kızın yaşadıklarını anlatırken zorlanmadım. Çünkü çok kitap okuyan bir insanım. Kitaplarımı okuyanlar, benim yazdığıma inanmıyor. Kitabımı profesörler de okudu ve şaşırdı” dedi.

RESİM YETENEĞİ DE VAR

Geçen yıl romanlarından esinlenerek yaptığı resimlerinden oluşan sergisi de kitapları kadar ilgi çeken Demiriz, “Toledo’da Akşam” adlı yağlı boya tablosunu son romanında kapak teması olarak kullandı. Beşinci romanını yazmaya başlayan Demiriz, bu kitabını önümüzdeki yılın son aylarında tamamlamayı hedeflediğini söyledi.