Yeni Çağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ 15 Temmuz darbe girişiminden üç yıl önce FETÖ'nün bir romanında darbe senaryosunun yer aldığını anlattı.

Sahafları tarayan bir arkadaşının bulduğu kitabı "Geçtiğimiz hafta ilginç bir kitap ile geldi. Bazı sayfalarını işaretlemiş. Satırların altını çizmiş. 'Abi, FETÖ darbesini 15 Temmuz'dan 2 yıl önce ilk sen yazmıştın. İmamların Öcü'nde. Bak senden önce 2013'te senaryosunu yazmışlar...' sözleri ile kapağında ‘İlk 10 bin baskı’ kaşeli kitabı uzattı... Türkiye'nin 2014 ile 2025 arasındaki durumunu anlatıyor" ifadeleriyle anlatan Demirağ, bugün kitapta yer alan şu satırları aktardı:

"O gün herhangi bir bayram ya da tatbikat programı olmamasına rağmen eski adı Mürted olan Akıncılar'daki 4.Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan hareket eden F-16 ve F-35 savaş uçakları Ankara üzerinde yüreklere korku salacak şiddette ve kulakları yırtarcasına yüksek ses çıkartarak sorti üstüne sorti yaparlar. Ayrıca Mamak Muhabere Okulu'ndan ve Etimesgut Zırhlı Birlikler'den karşılıklı hareket eden tanklar kentte, özellikle de Parlamento binası ve Söğütözü'ndeki Başbakanlık Köşkü'nün etrafında asfalt zeminde derin izler bırakarak birkaç tur atarlar. Hiç kimse olanlara bir anlam veremez. Galiba yine bir balans ayarı yaşamaktadır Türk demokrasisi...

O gece Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın ışıkları bir türlü sönmez. Bu çok gizli ve kritik görevler ifa eden birimin ismi çok kereler değişse de enformel ismi hep aynı kalmıştır."

YAYINEVİNDEN ŞÜPHELİ YANITLAR

Demirağ kitabı basan yayınevine de ulaştığını anlatırken yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Dönelim 15 Temmuz gecesinin ayrıntılarının yapıldığı benzeri basılı evraka. Yayınevini araştırdım. Adresi belli. Yazarının zaten müstehar isim olduğu sırıtıyordu. Yetkili olduğunu belirten biri ile telefonda görüşüp, yazarı ile tanışıp röportaj yapmak istediğimi belirttim. Cevap çok ilginç: 'Yazarını tanımıyoruz. Bize e-posta ile 2013 Temmuz'unda geldi. İnternet üzerinden iletişim kurduk. İlk baskıyı Ocak 2014'te bastık. Size verebileceğim bilgi bu kadar' dedi. Bir nevi zeka seviyemizle alay etti yani... Hasbelkader biz de yayıncılığı biliriz. Yazarı ile sözleşme yapılır. Ona göre ISBN numarasını bakanlıktan alırsınız. Bandrolünü alıp yapıştırırsınız. Baskıdan numuneleri emniyetin ilgili birimine teslim edersiniz. Yazarın telifini öder, O'nun adına vergisini yatırırsınız vs... Detaylarına yarın devam edeceğim darbenin senaristleri hiç tanınmayan bir isim adına 10 bin kitabı basıp dağıtıyor. Şu anda kitapevlerinin vitrininde yok. Ancak internette çatır çatır satılıyor. İstihbaratçılarımız uyuyor mu?"

Kent Kitap’tan Hakan Buğra Konuralp imzalı çıkan kitabın adı “Rövanş”.(Kaynak: Odatv)