Olay, bugün öğle saatlerinde Altındağ Mahallesi Turgut Reis Caddesi'ndeki 5 katlı Tümer Apartmanı'nda meydana geldi. Antalya'da özel bir okulda öğrenim gören B.Y. yarıyılı takdirle bitirerek dün tatile çıktı. Okul temsilcisi olan B.Y. bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle annesiyle tartıştı. Anne Figen Y., kızının ve kendisinin biraz sakinleşmesi için hemen yan binada oturan bir komşusuna giderek B.Y.'yi evde yalnız bıraktı. Bir süre sonra eve dönen kadın, kızının binanın çatısında olduğunu gördü. 1'inci kattaki evlerinden hemen yukarıya koşan Figen Y. kızını yakalamak istedi. Ancak eteğinden tuttuğu kızı kendini boşluğa bıraktı. Eteği yırtılınca alt kattaki dairenin panjuruna çarptıktan sonra beton zemine düşen B.Y. ağır yaralandı.

Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri B.Y.'yi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Sağlık ekipleri yolda telsiz anonsuyla hastaneye bilgi vererek kafa travması olan hasta getirdiklerini söyleyerek uzman doktorların acil serviste hazır olmasını istedi. Ambulans hastaneye girerken hemen ileri yaşam desteği ünitesine alınan B.Y. ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Vücudunda çok sayıda kırık olduğu belirtilen B.Y'nin hayati tehlikesi devam ediyor.

Sinir krizi geçiren anne Figen Y. de aynı hastanede tedaviye alındı. B.Y'nin neden intihar girişiminde bulunduğu kesinlik kazanmadı.



SK(SU/CK)



B.Y.: Begüm Yalı