Gebze'de bulunan bir mobilya mağazasından 5 Ekim 2006 tarihinde alışveriş yaparak, borcunu ödemediği gerekçesiyle icralık olan Gökmen Kaya babasıyla birlikte Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Gebze Şubesi'ne başvurdu. Oğlunun bundan 7 yıl önce böyle bir alışveriş yapmadığı halde icralık olmasına anlam veremediğini ifade eden baba Zekeriya Kaya, "Geçtiğimiz gün evimize posta memuru icralık kağıdını getirince şoke olduk. Oğlum 7 yıl önce sözde 485 TL'lik alışveriş yapmış. Yaptığı alışverişin borcunu ödemediği için mağaza dava açmış. Davanın sonucunda oğlum icralık olmuş" dedi.

"NEYE GÜVENEREK VERMİŞLER?"

Oğlunun 7 yıl önce böyle bir alışveriş yapmasının mümkün olmadığını ifade eden baba Zekeriya Kaya, "İcra işlemini yapan yetkililer bunu hiç mi düşünmedi? Oğlumu icraya veren firma yetkililerinden şikayetçiyim. Mağaza yetkilileri neye güvenerek 7 yaşındaki bir çocuğa bu kadar ürün vermişler? " diye sordu. 

Kendisine icra gelen 14 yaşındaki Gökmen Kaya ise, söz edilen yılda yedi yaşında olduğunu ve tebligatı görünce şaşırdığını belirterek, "O tarihte daha okula yeni başlamıştım. Adı geçen alışveriş merkezinin nerede olduğunu dahi bilmiyorum. İcra kağıdı eve geldiğinde tüm ailemle birlikte ben de çok şaşırdım" dedi. 

TÜKODER Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah ise, Gökmen Kaya'nın mağdur olduğunu ve Gökmen Kaya`ya gerekli desteği vereceklerini belirterek bu tür mağduriyetlerle karşılaşanların kendilerine başvurmaları gerektiğini söyledi.



BK(MB/İD)