Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nde, geçen salı günü meydana geldi. İddiaya göre, Kübra Ulaş, geçen yıl 23 yaşındaki Emrah E. tarafından zorla kaçırıldı. Emrah E., Kübra Ulaş'a tecavüz ettikten sonra ailesine, "Kızınız artık benim eşim oldu. Benimle evlendirmek zorundasınız. Yoksa sizin için kötü olur" dedi. Baba Emin ve anne Yıldız Ulaş, kızlarının ve kendilerinin başına kötü bir şey gelmemesi için kızlarını Emrah E. ile yöresel geleneklere göre düğün yaparak nikahsız evlendirdi.

Küçük gelin Kübra ile nikahsız yaşan Emrah E., kıskançlığı yüzünden eşine şiddet uygulamaya başladı. Çalıştığı fabrikadan çıkarılınca bunalıma giren Emrah E., dişi ağrıdığı için kendisini hastaneye götürmesini isteyen eşi Kübra'yla tartıştı, ardından da karnını tekmeleyerek dövdü. Ertesi gün şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Kübra Ulaş, eşinin vurduğu tekme sonucu 2 aylık bebeğini düşürdüğünü öğrenince perişan oldu. Bunalıma giren ve döndüğü evde kimseyle konuşmayıp odasına kapanan Kübra Ulaş'ın, iple evin pencere demirine asılı halde cesedi bulundu.

Nikahsız eşinin dayaklarından bıkıp intihar ettiği iddia edilen küçük gelin Kübra'nın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından talihsiz Kübra Ulaş'ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye, eşi Emrah E. katılmadı.

BABADAN SUÇ DUYURUSU

Baba Emin Ulaş, kızının nikahsız eşi tarafından öldürülmüş olabileceğini iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. Kızının ölmeden bir gün önce kendisini arayarak, "Baba gel beni al evimize götür" dediğini belirten Emin Ulaş, "Kızımı almaya gittiğimde evde kimseyi bulamadım. Üst katta oturan Emrah'ın babası, 'Gezmeye gittiler' dedi. Bir gün sonra da tanımadığım bir kişi arayarak 'Kızınız intihar etti, çabuk gelin' dedi. Kızım intihar etmiş olamaz" diye konuştu.

Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.