Özel anaokulunda öğretmenlik yapan Şeref Göksen Tel, 28 Eylül 1999'da İmamoğlu ilçesine bağlı Faydalı köyü yakınlarındaki tarlada başından kurşunla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Olaydan saatler sonra MHP İmamoğlu İlçe Eski Başkanı kuyumcu Alper Ege ve bankacı arkadaşı Bedi Levent Yakar, jandarmaya giderek olayın intihar olduğunu iddia edip, teslim oldu.

3 KEZ KARAR BOZULDU

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan bir süre tutuklu yargılanan Ege ile arkadaşı Yakar, kız arkadaşları Tel'in aşırı derecede alkol aldıktan sonra, "Ben 83 yaşındayım, çok çirkinim" dediğini ve daha sonra Ege'nin belindeki tabancayı alıp engel olmamaları için 2 el havaya, daha sonra kafasına ateş ederek intihar ettiğini söylemeleri üzerine beraat etti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi de bu beraat kararını 5 Haziran 2001'de onadı.

Ölen anaokulu öğretmeni Tel'in annesi Güllü Tel'in itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay Ceza Genel Kurulu ise, mahkemenin kanıtları toplamadan karar verdiğini belirtip, Tel'in öldürülmesinde cinayet şüpheleri bulunduğu gerekçesiyle oy çokluğu ile onanan kararı bozdu.

Yeniden yapılan yargılamanın 15 Ekim 2005'deki karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanıklardan Ege'yi 27 yıl, Yakar'ı ise 10 yıl hapse mahkum etti. Ayrıca tutuklanmalarına karar verdi. Ege tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Yakar hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı.

Bu karar üzerine sanık avukatları soruşturmanın eksik yapıldığı gerekçesiyle temyize gitti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi, daha önce beraat kararını onadığı dava dosyasını tekrar inceledi. Kararın eksik soruşturma yapılarak verildiğini iddia ederek bu kez bozdu. Ölen Tel'in tabancayla 3 el ateş ettikten sonra ellerini yıkamaması, silmemesi ve atışları eldivenli elle kullanmaması halinde eline atış atıklarının bulaşıp bulaşmayacağının araştırılmasını istedi.

Üçüncü kez yeniden görülen dava 2 Mayıs 2008'de sonuçlandırıldı. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda tabanca ile yapılan atışlarda silahın tutuluş şekline göre silah üzerinde parmak izi bulunmayabileceği gibi eldivenle yapılacak atışta veya atıştan sonra silahın silinerek temizlenmesi halinde silah üzerinde parmak izi bulunmamasının mümkün olduğu belirtildi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu raporuna göre anaokulu öğretmeni Tel'i katil zanlılarından Ege'nin öldürmüş olabileceğine kanaat getirip, 24 yıl hapse mahkum etti. Kamu hizmetlerinden de ömür boyu mahrum edilen Ege'nin yurtdışına çıkışı da yasaklandı. Yakar ise, delil yetersizliğinden beraat etti.

GEÇEN YIL KAYIPLARA KARIŞTI

Yargıtay'a gönderilen dava dosyasının sonuçlanması beklenirken, Alper Ege izini kaybettirdi. Yargıtay geçen yıl Alper Ege hakkında verilen 24 yıl hapis cezasını onadı. Yakalanmamak için başkası adına ehliyet ve kimlik düzenleten Alper Ege, şehirlerarası bir nakliyat firmasında şoför olarak işe başladı.

Alper Ege'nin kamyonla şehirlerarası yük taşımacılığı yaptığı bilgisini alan polis, önceki gün operasyon düzenledi. Alper Ege, Tarsus- Adana- Gaziantep Otoyolu'nda kamyonuyla birlikte ele geçirildi. Alper Ege, hakkındaki işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.



FK(OA/COŞ)