Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Altın Koza etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivalde, 'Adana’yı seviyorum' ve 1882 yılında bir bina inşaatı sırasında bulunarak patates çuvalı içinde ABD'ye kaçırılan 'Mısırlı Hemşire Sansneferu Heykeli'ni Geri İstiyoruz' temaları işleniyor. Festivalde, heykelin geri alınması için başlatılan imza kampanyasına ilk imzayı Zihni Aldırmaz attı. Türkiye'de mizaha yön veren karikatüristlerden Turhan Selçuk'un 'Söz Çizginin' adlı eserleri Büyükşehir Belediyesi Sanat Fuayesinde eşi Fürüzan Selçuk'un konuşmasıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Fürüzan Selçuk, eşi Turhan Selçuk'la ilgili anılarını anlattı.

'İranabak' isimli sergisi 75'inci Yıl Sanat Gelerisi'nde açılan belgesel fotoğrafçısı Özcan Ağaoğlu da, 4 yılda çalışmasını tamamladığı fotoğrafların yer aldığı serginin, sosyal hayat, uyuşturucu ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri bölümlerinden oluştuğunu söyledi. Zihni Aldırmaz ise 13 Kare Sanat Festivali'nin, Altın Koza Film Festivali'nden sonra en büyük etkinlik olduğuna dikkat çekti. Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi Sanat Fuayesi önünden başlayan 'Sanat sevgidir' yürüyüşü, Atatürk Parkı içindeki 75'inci Yıl sanat Galerisi'nde son buldu.

Ağaoğlu'nun 'İranabak' isimli sergisini gezen Başkan Vekili Aldırmaz, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, yazar Fürüzan Selçuk, bürokratlar ve sanatseverler beğeniyle izledi.