Muğla Üniversitesi BESYO Halk Oyunları Koordinatörü öğretim görevlisi Aydın Çelebi ve ekibi tarafından haftalardır prova çalışmaları devam eden oyun için 1250 kız ve erkek öğrenciye tişört bastırıldı. Kızlar beyaz, erkekler de kırmızı ve arkalarında 'Muğla Üniversitesi' yazılı tişörtlerle gösteriye çıktı.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir'in de izlediği gösteride, 1250 öğrenci ortadaki folklor ekibinin çevresinde daireler oluşturarak Harmandalı Zeybeği'ni oynamaya başladı. Renkli görüntüler içinde başarılı bir oyunun sergileyen öğrenciler, oyunun sonunda Türk bayrağı açtı.

Daha önce Türkiye'deki üniversiteler arasında 730 öğrenci ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde olan rekoru Muğla Üniversitesi 1250 öğrenciyle kırdı.

Rektör Prof. Dr. Harmandar, "Uzun süredir provası devam eden gösteri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğretim üyemiz Aydın Çelebi'nin başkanlığında sürdürülen çalışmalarda 1250 öğrencimiz rekor kırarak gösteriyi tamamladı. Önümüzdeki yıllarda bu rakamı attırmak istiyoruz. Öğrencilerimin bir sonraki yıl Kerimoğlu Zeybeği oynayarak bu rekoru kırmasını bekliyorum" dedi. Gösterinin ardından üniversiteliler müzik eşliğinde oynayıp doyasıya eğlendi.



AB(AÖ/SS)