Dumlupınar Mahallesi Sait Zarifoğlu Bulvarı'nda oturan 75. Yıl İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Şeyda Durgun, 22 Aralık 2011 tarihinde okuldan evine geldikten sonra kırtasiye malzemesi almak için tekrar çıktı. Evlerinin bulunduğu sokaktaki bakkaldan alışveriş yapacağını söyleyen küçük kız, bir daha dönmedi. Bunun üzerine ailesi, Şeyda Durgun'un bulunması için polise dilekçe verdi. Olaydan bir gün sonra, Ahir Dağı eteklerinde küçük kızın, ormanlık alanda çuval içinde cesedi bulundu.

Küçük kızın oturduğu sokakta yaşayan 21 yaşındaki İbrahim Akçam, 19 yaşındaki Kazım Cam, 25 yaşındaki İsa Fidan ve 26 yaşındaki Zeynel Okutucu gözaltına alındı. Küçük kıza, tecavüz edip öldürdüğü iddia edilen Kazım Cam, İsa Fidan, Zeynel Okutucu ile onlara yardım ettiği anlaşılan İbrahim Akçam tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamesinde Kazım Cam, İsa Fidan, Zeynel Okutucu'nun Şeyda Durgun'u kandırarak İbrahim Akçam'ın evine götürdüğü, zorla el ve ayaklarını bağlayarak tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğünü vurguladı. Savcı, küçük kızın cesedini çuval içinde Ahır Dağı'na atan 4 şüpheli hakkında cinayet suçundan ömür boyu hapis, cinsel saldırı suçundan ise 15'er yıl hapis cezası istedi.

Şüphelilerin önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak.



LY(BK/SS)