Havran’da, 4 Ocak 2001 tarihinde, Volkan Çakır, yol kenarında geçirdiği trafik kazası sonucu yaralı bulunduğu söylenerek Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından İzmir’e sevk edilen Çakır, 63 gün sonra yaşamını yitirdi. Havran Cumhuriyet Savcılığı Çakır’ın, faili meçhul trafik kazası değil dövülerek öldürülmüş olabileceği şüphesi üzerine dosyayı araştırılmak üzere yeniden açtı.

Savcılığın talimatı üzerine Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, olayın aydınlatılması için daha önce pek çok cinayeti aydınlatan özel ekibi bu işle görevlendirdi. Geçen 13 Aralık’ta çalışmalara başlayan özel ekip, istihbarat çalışması ve teknik bulgular sonucu olayın kaza olmadığı kanısına vardı. Bunun üzerine soruşturma bu yönde derinleştirilerek Havran ve çevresinde onlarca kişinin ifadesine başvuruldu. İfadelerden yola çıkılıp, cinayetle ilgisi olabilecek kişiler üzerinde yoğunlaşıldı.

Tüm bu bilgilerin toplanmasını ardından harekete geçen polis, geçen Pazartesi günü Havran’da, eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, R.K., M.K., H.K., F,K., L.K., S.K., M.K., T.Ş., C.K., M.Y. ve N.E., gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgularından da olayın trafik kazası değil cinayet olduğu ortaya çıktı.

Zanlılardan, olay günü Çakır’ı hastaneye getirdikleri belirlenen zanlılardan M.K. ve M.Y. suçlarını itiraf edip, Çakır’ı eşlerini telefonla taciz ettiği için döverek öldürdüklerini itiraf etti. Ertesi gün, adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K. ve M.Y. tutuklandı. Diğer 9 şüpheli, ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ÖZEL EKİBE ÖDÜL

Son 3 yıl içinde il genelinde faili meçhul cinayet olayı kalmadığını belirten Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Arkadaşlarımız, yıllar önce işlenmiş bir cinayeti tüm gerçekliği ile ortaya çıkartarak, büyük bir başarı sağladı. Kendilerini gönülden kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi. Aydın, konuşmasının ardından cinayeti aydınlatan ekipteki polisleri, teşekkür belgesi ve çevrek Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.




----------

M.K. (Mehmet Kutay)

M.Y. (Metin Yıldız)