İstanbul’un alışveriş merkezlerinde son aylarda meydana gelen hırsızlık olayları üzerine polis soruşturma başlattı. Hırsızlıkların meydana geldiği alışveriş merkezlerindeki güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler hırsızlıkların 3 kadın ile 10-11 yaşlarında bir çocuk tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti. Polis görüntülerdeki iki kadının daha önceden polise geliş kaydı bulunan Seylan B. ile Sonay S. olduğunu belirledi.


Yankesicilik Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda iki azılı hırsız gözaltına alındı. Bu sırada kamera görüntülerinde çantaları çalarken görüntülenen 11 yaşındaki H.C.K. da yakalandı. Zanlıların bazen şık kıyafetler bazen de şüphe çekmemek için tesettürlü elbiseler giyerek müşteri gibi alışveriş merkezlerine gittikleri, burada yemeğe veya alışverişe dalan kadınları kendilerini kurban seçtikleri öğrenildi. Hırsız kadınların çantasını çalacakları kurbanın önünde perdeleme yaptıkları sırada 11 yaşındaki H.C.K.’nın hırsızlığı gerçekleştirdiği belirledi. Zanlıların çantayı çaldıktan sonra ayrı ayrı alışveriş merkezini terk ettikleri öğrenildi.


Gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan Seylan B.’nin daha önceden benzer suçlardan tam 100 kez polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Diğer zanlı Sonay S.'nin (19) ise 24 kez polise geliş kaydı bulunduğu belirtildi. Seylan B. ile Sonay S. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 11 yaşındaki H.C.K ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilecek.

(BB)