Sınıf geçme sisteminin değişmesi için 9 gündür rektörlük önünde kurdukları çadırlarda eylemde olan Eskişehir Adanolu Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencileri Rektörlük binasını işgal etti. Binaya "Hazırlık sınıfta kalmayacak" ve "Öğrenciler biçare, hazırlığa bir çare" yazılı iki pankart asıldı. Öğrencilerin eylemine veliler ve öğretim görevlileri de destek verdir.

Hazırlık öğrencilerinin yüzde 90’ı sınıf geçme sistemindeki sorunlar nedeniyle hazırlık sınıfını tekrar okumak zorunda bırakılmıştı.

Sendika.Org'a ulaşan öğrenciler rektörle görüşmek istediklerini, talepleri kabul edilinceye kadar eylemi sürdüreceklerini açıkladılar. Öğrenciler, 20 dakika içinde yaptığımız ikinci görüşmede rektörlüğün öğrencilerin görüşme talebini kabul ettiğini ve öğrencilerin 3 kişilik bir heyet hazırladığını belirttiler.

Heyet ile rektör yardımcısı arasında geçen görüşmede, rektör yardımcısı konunun senatoda görüşüleceğini, Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği'nin değişmesi gerektiğini, gerekirse YÖK'e bu konuda baskı yapıp öğrenciden yana tavır alacaklarını söyledi.

Öğrenciler görüşmenin ardından eylemlerini yeniden rektörlük binası önünde kurdukları çadırlara taşıdılar.

Sorun ne?
Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde hazırlık sınıfı öğrencileri, sınavlar sonrasında öğrencilerin yüzde 90’ının hazırlık sınıfını tekrar okuyacağını öğrenmesi üzerine üç gün süren oturma eylemi gerçekleştirdi.

Mağduriyetlerinin Bologna Süreci'nden kaynaklandığını belirten öğrenciler 9 gündür rektörle görüşmek için pek çok yola başvurmalarına karşın rektör görüşmeyi kabul etmedi.

Öğrenciler ne istiyor?
Eylemci öğrencilerin talepleri: "Öğrenciler, yabancı dil eğitimlerine bölümlerinde devam edebilsin. Hazırlıktaki eğitim sistemi ve bunu yönetim biçimi sorgulansın ve sistemle ilgili problemler düzeltilsin. Düzey bitirme sınavı, düzey ara sınavına etki etsin. Devamsızlıktan kalan öğrenciler de okulun başarı yüzdesine etki etsin."