Donanma Komutanlığı ve askeri tersanenin de burada bulunması nedeniyle 'Donanma Kenti' olarak da bilinen Gölcük İlçesinin 60 yıllık en eski okullarından olan Dumlupınar İlköğretim Okulu, 17 Ağustos 1999'daki depremde hasar gördü. Hasar gören bir bölümü yıkıldığı için yetersiz kalan, sabah ve öğlenden sonra olmak üzere günde çift öğrenim yapılan okul için Kocaeli Sanayi Odası devreye girdi.

Valiliğin de önerisiyle Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, oda kasasından hiç para çıkmadan 3 milyon 400 bin liraya malolacak bu okulun, il genelindeki sanayicilere imece usulu yaptırılmasını sağladı.

100 BİN LİRA BAĞIŞA BİR SINIF

İnşaatına geçen yıl kasım ayında başlanan ve şu anda kaba inşaatı tamamlanarak iç donanımına geçilen okulla ilgili bilgi veren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sosyal projelere önem veren bir oda olduklarını, bugüne kadar da hiç okul yapmadıklarını belirtti. Zeytinoğlu, "Depremde hasar gören ve 60 yıllık okul olan Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun yıkılmasına Valilik karar verdi. Bin 200 metrekare üzerine 4 katlı okul yapıyoruz. Çatı arası ile birlikte 6 bin metrekare kullanım alanı çıkacak. Toplamda 3 milyon 400 bin TL'ye ihale yaptık. 34 derslikli okulun 34 dersliği de imece usulü yapılıyor. Sanayicinin her birinden 100 bin TL alarak sınıflara adlarını veriyoruz. Sanayici ile anlaşma yaptık. Sınıfların üzerinde hangi sanayi kuruluşu yaptırdıysa adı bulunacak. Bu ilin ilin sanayi ile barışması adına da çok güzel bir adım olacak."

Ayhan Zeytinoğlu en az 1000 öğrencisi olacak olan okulun en geç ekim ayında öğrenime açılacağını belirtirken, okul inşaatında akıllı inşaat tekniği kullanıldığını, enerji tüketiminde de yeni sistemler kullanıldığını, okulda ayrıca laboratuvarlar ile modern bir ana sınıfının da bulunacağını söyledi. 

Şu ana kadar okula bağışta bulunan şirketlerin isimleri söyle:

'Kosbaş, Vehbi Koç Vakfı, Çimtaş, Nuh Çimento, Çolakoğlu, Kroman çelik, Yıldız entegre, Denizatı petrokimya, Güzeller OSB, Has çelik, Assan alüminyum, Pirelli (Utku inş.-Genesis), Kartonsan, Tosb, Solventaş, Hayat kimya, Sarkuysan, Oyak beton, KSO, Akplas, Er kömür, Dilaver demir, Gübre fabrikaları, Gebze plastikçiler OSB, Kondaş, Demirsan, Pulver.'



MB(MB/AAA)