Osmaniye kent merkezinde oturan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Muhittin Çokluk, geçen hafta parkta oynadığı sırada dengesini kaybederek düştü. Başını kaykayın demirine çarpan Çokluk, bu durumu ailesine söyledi. 2 gün sonra fenalaşan Çokluk, Osmaniye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Beyninde ödem oluştuğu belirlenen Muhittin Çokluk, burada yapılan müdahalenin ardından önce Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne buradan da yer olmadığı gerekçesiyle Özel Antakya Akademi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Çokluk'un dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların talebi üzerine Çokluk'un ailesi, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Adana ve Ankara Organ Nakli Merkezi'nden gelen ekipler, Muhittin Çokluk'un böbrekleri ile kalp ve karaciğerini aldı. Küçük çocuğun alınan organlarının, İstanbul, Adana ve Ankara'da organ nakli bekleyen 4 hastaya nakledileceği bildirildi.

Küçük çocuğun cenazesi ise yapılan işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi. Çokluk'un cenazesi, götürüldüğü Osmaniye Asri Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazede anne Fatma Çokluk ile baba Ahmet Çokluk gözyaşlarına boğuldu. Muhittin'in ağabeyleri İsmail ve Hasan da yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.