Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin Derivasyon Tüneli'nin kapağı, 24 Şubat 2012'de patlamış, baraj göletinde tutulan yaklaşık 80 milyon metreküp suyun boşalmasıyla akıntıya kapılan işçiler Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yeğen, Erdal Demirelli ve Veli Damaksız'ın cesetleri bulunmuş, kayıp işçiler, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Hasan Bolat, Selahattin Aral ve Necmettin Karayiğit ise henüz bulunamamıştı. Kozan Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ise şantiye sorumlusu Proje Müdürü Erdal Nakas, şantiye şefi Öncü Polat ile iş güvenliği sorumlusu Burak Alpago tutuklanmıştı.

TAHLİYE EDİLDİLER

Kozan Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sırasında tutuklu şüpheliler Erdal Nakas, Öncü Polat ve Burak Alpagon'un avukatları tutuklamaya itiraz etti. İtiraz üzerine 3 şüpheli, deliller toplandığı için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı da soruşturmasını tamamlayarak tutuksuz 3 yöneticinin de aralarında bulunduğu 17 sorumlu hakkında iddianame hazırladı. Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nce henüz kabul edilmeyen iddianamede savcı, 17 kişi hakkında 'taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 15'er yıl hapis cezası istedi. 17'si de tutuksuz olan şüpheliler, mahkemenin iddianameyi kabul etmesi üzerine ilerleyen günlerde yargılanmaya başlanacak.