Konya Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son dönemlerde semt pazarlarınının bulunduğu mahallelerde hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma başlattı. Apartmanların güvenlik kamerasını inceleyen polis, ev sahipleri pazara gittikten sonra kapıların kilitlerini kırıp hırsızlık yapan kişinin yaklaşık 4 ay önce yine aynı şekilde hırsızlık yapması nedeniyle tutuklanan ve 1 ay önce tahliye olan Kazım G.'nin olduğu saptadı. Polis Kazım Gün ve onunla birlikte cezaevinden tahliye olan 30 yaşındaki Ahmet K. ile olaylarda gözcülük yaptığı öne sürülen 16 yaşındaki M.C.'yi, bir apartmandan çıkarken gözaltına aldı.

Kazım Gün'ün yapılan sorgulamasında cezaevinden tahliye olduktan sonra Beyşehir'de otomobil kiraladığı ardından Konya kent merkezinde semt pazarlarının kurulduğu mahallelerde 15 evden, 5 dizüstü bilgisayar, 1 LCD ekran televizyon, 1 av tüfeği ile 1 fotoğraf makinesi ve çok sayıda altın takı çaldığı belirlendi.

Gün, çıkarıldığı nöbetçi mahteme tarafından tutuklandı. Arkadaşları Ahmet K. ve M.C. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



HD(İA/SS)