Merkez Gürsu Belediyesi’nde Muhasebe ve Mali Hizmet Müdür vekili olarak görev yapan İzzet Ç., 2009 yılının Kasım ayında iddiaya göre, belediyenin hesaplarından zimmetine yaklaşık 4 milyon TL geçirdi. At yarışına olan tutkusu ile tanınan evli ve 2 çocuk babası İzzet Ç., bu paranın 1 milyon 500 bin lirasını borcu nedeniyle ganyan bayiinin hesabına yatırdı. Olayın ortaya çıkmasından 20 gün sonra teslim olan İzzet Ç., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'nitelikli zimmet' suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen İzzet Ç. ile hesaplarına para aktardığı iddia edilen tutuksuz sanık Tamer E. (44) bugünkü duruşmada tekrar hakim karşısına çıktı.

Diğer tutuksuz sanıklar Selim G. (47) ile Durmuş Y.’nin katılmadığı duruşmada söz verilen sanık İzzet Ç.’nin avukatı Özge Cirit, "Müvekkilim, 2 yıl 3 aydır tutukludur. Deliller toplanmış ve kaçma şüphesi de yoktur. Tutuklama ile müvekkilimin daha fazla mağdur edilmemesi için tahliyesini istiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tahliyesine karar verirken, sanık İzzet Ç.’ye yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Duruşma, Sayıştay’dan gelecek raporun beklenmesi için ertelendi.


--

Ç.: Çekiç

G.: Gümüş

E.: Ereskaya

Y.: Yazıcı