Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görevli doktor Mustafa Bolatkale, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla üniversitede eylem ve terör örgütü lehine slogan atan bir grubun kendisine saldırdığını ileri sürdü. Meslektaşları, öğrenciler ve bölgede güvenliği sağlamak amacıyla bulunan polislerin önünde, geçen 8 Kasım günü yaşandığı belirttiği olayda sol elinde kırık meydana gelen Bolatkale, duruma tepki gösterdi. Hukuki mücadele başlattığını dile getiren doktor Mustafa Bolatkale, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Öğlen arasında kantine çay almaya gittim. Sıraya girdim, Bu sırada yanıma iki üç kişi geldi. 'Sen bizi tanıyormusun' dediler. Birkaç soru sorup hakaret etmeye başladılar. Sonrasında daha kalabalık bir grup tarafından çembere alındım. 8- 10 kişi tarafından kafama, gözüme, vücudumun çeşitli yerlerine tekme ve yumruk darbeleri aldım. Saldırı sonrası elim kırıldı. 4 saatlik operasyon sonrasında elime plak ile beraberinde 4 vida konuldu."

Polisin gözü önünde kendisinin ölümle de tehdit edildiğini belirten doktor Mustafa Bolatkale, "Olay sonrasında ekiplere, 'beni öldürseler o zaman mı müdahale edecektiniz' diye sordum. Bana `Rektör beyin talimatı doğrultusunda hareket edebiliyoruz. Burası özerk bir kurum. Rektörün talimatı olmadan müdahalede bulunamayacağız' dediler. Ayrıca olay sonrasında polislerin gözü önünde fotoğrafım çekildi ve ölümle tehdit edildim ve polislerin takibinde eylemlerine devam etmişlerdir. İki gün Ortopedi Servisi'nde yatmama rağmen, ne Rektör ne de Başhekim arayıp sormadı. Ben ölseydim, o zaman cenazeye gelirlermiydi? Bu eylemler amacını aşmıştır. Üniversitede güvenlik açığı mevcuttur" dedi.

Öğlende yapılan basın açıklamasında konuşan Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Recep Atçı ise, "Hekime şiddet uygulamak açlık grevlerine destek eylemlerinin neresindedir? Savaşta bile hekime saygı duyulurken, bu kişilerin hekime şiddeti eylemlerin amacını bitirmiştir. Bu eylemlerin insani yanı kalmamıştır. Cezaevlerinde bu eylemlere katılanların da sağlık kontrollerini yapanlar hekim değilmidir" dedi.

Hastane yönetiminin ilgisiz davvrandığını belirten doktor Mustafa Bolatkale, "Benim ameliyat olduğumdan haberleri bile geç oldu. Hastane yönetimini de tepkiyim. Darp edildim de araştırdım. Aralarında hasta ve öğrencininde bulunduğu kişilerinde aynı şekilde darp etildiğini öğrendim. Güvenlik açığı var. Benim başıma gelen başkasının da başına gelmesin" dedi.

KÖ(SSA) (FOTOĞRAF)