YENİDEN


---------


 


Ramazan EĞRİ/İSTANBUL, KADIKÖY Caddebostan'da sarhoş vatandaş aracı ile korku ve heyecan dolu anlar yaşattı. Kavga ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler tarafları karakola götürmek istedi. Alkollü olduğu tespit edilen M.G., karakola gitmemek için önce kendini aracına kilitledi. Tüm çabalara rağmen araçtan inmeyen M.G. dar sokakta araçlara çarpa çarpa kaçmayı başardı. Bu anlar amatör kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.


Olay, salı akşamı Kadıköy Caddebostan'daki İskele Sokak'ta meydana geldi. Sokakta eğlenen bazı kişiler arasında önce tartışma sonra kavga çıktı. Sokağa taşan kavgaya olay yerine gelen polis ekipleri müdahale etti. Kavgayı ayıran polis ekipleri tarafları karakola götürmek istedi. Tam bu sırada kavgaya karışan M.G, adlı kişi kaçmak istedi. Sokakta bulunan aracına binen şüpheli, önce kendisini aracın içine kilitledi. Polislerin ısrarına rağmen sarhoş vatandaş bir türlü aracından inmedi. Esas olaylar ise bu dakikadan sonra başladı. Çevredeki vatandaşlar tarafından görüntülenen olayda, şüpheli M.G., bir anda aracını çalıştırıyor. Dar sokakta aracı ile hareket etmeye başlıyor. Dar sokakta karşıdan gelen arabaların üzerine aracını süren şüpheli M.G, sokaktaki polis ve vatandaşların aracına çarpıyor. Dar sokakta kaçmak için bir ileri bir geri giden M.G'yi durdurmak için polisler aracın camını kırıyor. Ancak M.G.'nin aracı bir türlü durdurulamıyor. Çevredeki araçların arasından bir boşluk bulan sürücü tüm çabalara rağmen kaçmayı başarıyor.


Şaşkın bakışlar arasında kaçan sürücü hakkında plakası üzerinden inceleme yapılıyor. İncelemenin ardından M.G.'nin evi tespit edildi. M.G.'yi evinde bulunamayan polis ekipleri, evde bulunan aileden M.G'nin eve gelmesi halinde karakola getirmelerini istedi. Aynı gece M.G., ailesi ile birlikte karakola giderek teslim oldu.


Karakolda ifadesi alınan M.G, nöbetçi savcılığa sevk edildi. 150 promil alkollü olduğu tespit edilen M.G., 'Devlet malına zarar vermek' ve 'kamu görevlisine mukavemet' suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi Hakim karşısına çıkan M.G., serbest bırakıldı. M.G hakkında da daha önce ruhsatsız silah bulundurmak suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.


RE (MK) (FOTOĞRAF)