Serpil KIRKESER/İSTANBUL, İNTERNET Andıcı Davası'na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İnternet Andıcı Davası ile 2. Ergenekon Davası'nın birleştirilmesine karar verdi. Mahkeme, BDP milletvekili Hasip Kaplan ile bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un davaya katılma taleplerini ise reddetti.


Mahkeme kararında dosya sanıkları arasındaki örgütsel bağlamdaki fiili ve hukuki irtibat iddiası ve her iki dosyadaki eylemlerin iddia olunan Ergenekon Terör Örgütünün faaliyetleri kapsamında değerlendirildiği iddiası ve iddianamenin birleştirilme istemli olarak açılmış olmasını da dikkate alarak, davaların birleştirilmesine karar verdi. Mahkeme BDP milletvekili Hasip Kaplan ile bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un davaya katılma taleplerini ise dosyalarda herhangi bir taraf sıfatlarının bulunmadığı, mağdur ve müşteki konumunda olmadıkları ve atılı suçlardan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddetti. Dosyaların birleşmesiyle İkinci Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık sayısı 33'e, toplam sanık sayısı ise 148'ye yükseldi.


İNTERNET ANDICI DAVASINDA 30 SANIK YARGILANIYORDU


İnternet Andıcı Davası'nda tutuklu sanıklar Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneraller Mehmet Eröz ve İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve emekli albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 30 sanık yargılanıyor.


İKİNCİ ERGENEKON DAVASI


2. Ergenekon davasında gazeteciler Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur, eski rektörler Fatih Hilmioğlu, Mehmet Haberal ile Yalçın Küçük ve İbrahim Şahin’in de aralarında yer aldığı 118 sanık yargılanıyor.


SK (MK)