Gümbet Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'ndeki Myndos Evleri'nde yaşayan tekne kaptanı 36 yaşındaki Muammer Kaplan, geçen Cuma günü saat 03.30 sıralarında, eşi Arzu Tekinkaya Kaplan'ı kanlar içinde Bodrum Devlet Hastanesi'ne getirdi. Başından yaralandığı belirlenen bir çocuk annesi kadın ameliyata alındı. Ameliyatta, Kaplan'ın tabancayla vurulduğu belirlenerek başındaki kurşun çıkartıldı. Eşini hastaneye getiren Muammer Kaplan, hastane polisine verdiği ifadede "Eşimle arada tartışırdık. Olay gecesi de küçük bir tartışmamız olmuştu. Ben diğer odadayken eşimin çığlığını duydum. Salona gittiğimde kanlar içindeydi. Yanlışlıkla, başından zıpkınla vurulmuştu, hastaneye getirdim" dedi. Muammer Kaplan, çelişkili ifadeler üzerine gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada Muammer Kaplan'a ait 7.65 milimetre çapında bir ruhsatsız tabanca bulundu. Tabancaya balistik incelemeye gönderilmek için el konuldu. Gözaltı işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Muammer Kaplan, yurt dışına çıkış yasağı konulup, adli konrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın ardından getirildiği hastanede yapılan müdahalelerin ardından Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle Fethiye Özel Leton Hastanesi'ne sevk edilen Arzu Tekinkaya Kaplan, 3 gün sonra verdiği yaşam savaşını kaybetti. Kaplan'ın ölüm haberi, yakınları üzüntüye boğdu. Kaplan'ın cenazesinin Bodrum'a getirileceği, yarın (Pazartesi) ikindi namazından sonra ilçeye bağlı Yalıkavak Beldesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

YA(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)