Van Valiliği önünde yapılan teşekkür basın açıklamasına, Van Ekonomi Konseyi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Katılanlar 'Tüm Türkiye'ye Teşşekürler' yazılı pankartlar taşırken, bir yandan da üzerinde 'Van nüfus 74 milyon, rakım 1727' yazılı Van'ın tabelası bırakıldı. Van Ekonomi Konseyi Başkanı Ali Çiçeksay 'Acımızı Paylaştınız Teşekkürler Türkiye' yazılı pankart önünde basın açıklamasını okudu. Van'da yıkıma neden olan 2 ayrı depremin en zor günlerinin ilk anlarından itibaren Türkiye'nin tek yürek olup, bu kentte attığını belirten Çiçeksay, tüm dünyaya da bu kocaman yüreğin sesiyle kardeşlik dersi verildiğini söyledi. Basın açıklamasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çiçeksay şöyle konuştu:

"Van nüfus tabelamızı Van nüfus 74 milyon olarak değiştirmek geldi içimizden. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Depremin ilk gününden itibaren bizi yalnız bırakmayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a battaniyesinden, yorganına, kazağından eldivenine, el ve evindekini Van'daki kardeşleriyle paylaşan onları evinde konuk eden, sofrasını paylaşan, neden büyük millet olduğumuzu herkese bir kez daha gösteren vefakar Anadolu insanına soğuk kış günlerinde sabah ilk ışıklarından gecenin son anlarına kadar büyük bir özveriyle çalışan AFAD, AKUT, UMKE, FOKE, ve ismini sayamadığımız tüm kurtarma ekiplerine, depremin ardından ilimizin normale dönmesi yolunda maddi ve manevi hiçbir fedekarlıktan kaçınmayan iş adamlarımıza ve hayırsever vatandaşlara deprem anındaki gelişmeleri an be an Türkiye'nin gündemine taşıyan cefakar basın mensuplarımıza, sosyal Van halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Yapılan basın açıklamasında sosyal medya kuruluşlarına da teşekkür eden Çiçeksay, "Van'ın gündemde tutarak kurtarma çalışmalarına, yardımların dağıtımına büyük katkıda bulunan tüm sosyal medya kuruluşlarına ve onların takipçilerine ve sivil toplum kuruluşlarına, yardımlarını Van'dan esirgemeyen il ve ilçe, valilik ve belediyelere Van halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böyle bir acının hiçbir yerde yaşanmamasını diliyoruz" diye konuştu.

Valilik önünde ellerindeki 'Teşekkürler Türkiye' pankartlarıyla toplananlar da, kendilerini deprem sonrası yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.



GÖ(FE/İD)