Küçük yaşta kız kaçırdığı iddiasıyla tutuklanmaktan kurtulan Y.Ç., geçen mart ayında müşteri gibi davranan sivil polislere sokakta esrar satarken, polis kamerası tarafından görüntülenince, yakalanıp tutuklandı.

Nüfus kaydında 13 yaşında görünen kızla imam nikahıyla evlenen ve hamile kalan eşinin hastaneye gitmesi üzerine yakalanan Y.Ç., kızın yaşının büyük olma ihtimali üzerine serbest bırakıldı. Hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası istenen Y.Ç. hakkında, 'uyuşturucu ticareti' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'Uyuşturucu ticareti' suçundan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına sanık Y.Ç., suçlamayı kabul etmedi. Bir süre önce 13 yaşındaki nikahsız eşi E.G.'nin bir kız bebek dünyaya getirmesiyle baba olan Y.Ç., geçen duruşmadaki "Esrar kullandım. Ancak satmadım. O gün kayınpederimin evine gitmiştim. Orada görüntümü çekmişler. Bu nedenle tutuklandım. Kimseye uyuşturucu satmadım" ifadesini tekrarladı.

Mahkeme heyeti, sanık Y.Ç.'yi uyuşturucu satmaktan 3 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Sonra da tutuklulukta geçirdiği süreyi de göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. 3.5 aydır ceza evinde bulunan çocuk damat Y.Ç., hakkında verilen ceza kesinleşirse tekrar cezaevine girecek.

Sanık Y.Ç.'nin, cocuk yaştaki E.G. ile evlenmesi nedeniyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın görülmesine ise bu hafta başlanacak.



MKA(OA/COŞ)