Kavak İlçesi'nde 2010 yılı Ağustos ayında meydana gelen olayda, bir kiremit fabrikasında işçi olarak çalışan Abdullah Yayla, mesai arkadaşı S.Ö. ile akşam saatlerinde sigara içmek için dışarıya çıktı. İddiaya göre, Yayla, kıza, "Sana bir şey diyeceğim" diyerek ormanlık alana götürdü. Yayla, daha sonra da S.Ö.'yü, "Seni öldürürüm; benimle geleceksin" diye tehdit ederek kaçırdı. Gece geç saatlere kadar yürüdükten sonra ormanın içinde ateş yakan Abdullah Yayla, sarıldığı kızı önce elle taciz etti, ardından da cinsel ilişkiye girmek istedi. Ancak S.Ö. karşı koyarak buna izin vermedi. Bir süre daha tacizlerine devam eden Yayla, yorgunluktan sabaha karşı uyudu, bunu fırsat bilen S.Ö. de kaçarak polise gidip şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

'YORGUNLUKTAN UYUYAKALMIŞIM'

Tutuklu sanık Abdullah Yayla, 'cinsel istismar' suçlamasıyla Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıktı. Savunmasında kendisinin suçsuz olduğunu ileri süren sanık, "Akşam üzeri sigara içmek için dışarıya çıktık. Benimle konuşmak istediğini söyledi. Birlikte ormanlık alana doğru yürümeye başladık. Ne kadar yürüdüğümüzü bilmiyorum. Akşam oldu hava karardı ve geri dönemedik. Daha sonra ben yorgunluktan uyuyakalmışım. Uyandığımda S.Ö. yanımda yoktu. Kendisini taciz etmedim, elimi bile sürmedim, uyumuşum" dedi.

'ELLE TACİZ ETTİ'

Duruşmaya gelmeyen S.Ö. ise daha önceki ifadelerinde sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirip, "Fabrikanın arka tarafı ormanlıktı. Bir şey söyleyeceğini söyledi. Sigara içerek ormanlık alana doğru yürümeye başladık. Ormanın içine girince beni sürüklemeye başladı. Direnip karşı koymaya çalıştım. Ölümle tehdit etti. Uzun bir süre yürüdük. Sonra bir yerde durup dinlendik. Hava soğuk olduğu için ateş yaktı. Daha sonra da bana sarıldı. Elle taciz edip cinsel ilişkiye girmek istedi. Karşı koyduğum için başarılı olamadı. Sonra bana sarılıp yattı. Bir süre sonra uyuduğunu anlayınca sessizce kalkıp kaçtım" diye konuştu.

10 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporda, kızın ruh sağlığının olay nedeniyle bozulduğunun, Abdullah Yayla'nın ise akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğununun bildirildiğini belirtti. Mahkeme, sanığı 'cinsel istismar' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.



İA(MS/CK)