Bodrum'un Güvercinlik Köyü'nde Geyik Barajı’ndan Devlet Su İşleri tarafından 100 milyon lira harcanarak tamamlanan 150 bin metrelik ana su boru hattında, dün saat 22.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Güvercinlik Köyü'nün içinden geçen Bodrum- Milas Karayolu patlamanın ardından sular altında kaldı. Büyük bir gürültü ve şiddetle karayolunun alt tarafında bulunan duvarları aşan içme suyu yaklaşık 10 evde su baskınının meydana gelmesine neden oldu. Evlerde maddi hasar oluşurken, eşyalar kullanılamaz hale geldi. Park halindeki otomobiller ise duvardan kopan taş ve dağdan gelen molozların altında kaldı. Bazı evlerin giriş kapısı ise yarıya kadar tamamen çamur ve topraklı su ile kapandı.

'ÇARESİZCE İZLEDİK'

Havanın aydınlanmasıyla birlikte kabus daha da net ortaya çıktı. Bodrum-Milas Karayolu su ve çamurdan temizlenerek trafiğe açıldı. Evlerine su ve çamur dolan vatandaşlar da temizlik çalışması yaptı. Ekipler tarafından, mağdur olan vatandaşlara yardım edildi. Evindeki ıslanan eşyaları taşıyan Fatih Sönmez, "Yaşadığımız gerçekten akıl alır gibi değil. Tsunami denizden değil dağdan geldi. Millet tsunamiyi denizden bekler biz dağdan indirdik" dedi. bir başka vatandaş Bülent Sert de su baskını sırasında şans eseri evde bulunmadığını belirtti. Sert, "Büyük bir gürültü duyduktan sonra eve geldim. Su ve çamur büyük bir şiddetle akıyordu. Çaresizce izledik. Evimin içi tamamen su ve çamur doldu. Tavana kadar sular yükselmiş. O anda evin içerisinde olsaydım, şu anda yaşamıyor olacaktım. Yetkililerin daha dikkatli davranmalarını istiyoruz" diye konuştu.

BODRUM’DA SU SIKINTISI

Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Başkan Vekili İsmail Altındağ da patlamadan sonra olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Altındağ, "Yaşanan olay gerçekten üzüntü verici. En büyük temennimiz can kaybı olmaması. Patlayan boru, cam ve elyaftan yapılan bir malzemedir. Salı günü birlik toplantısı yaparak konuyu acil gündeme alacağız. Gece ve bu sabahtan itibaren mağdur olan vatandaşlarımıza yardımlar sürüyor. Yapılacak hasar tespit raporunun ardından işin ekonomik boyutu ortaya çıkacaktır. DSİ'den ihaleyi alan firma da gerekli çalışmalara başlayacak. Çelik boru döşenmesi gerekiyorsa döşenecek. Bodrum'a dün gece 22.00'dan bu yana su verilememektedir. Çünkü ana hattın suyunu tamamen kestik. En geç yarına kadar sorun çözülmüş olacaktır" dedi.