Fethiye'de geçen ağustos ayında Özge A. ve Taşkın G., ailelerinin rızasıyla nişanlandı. Ancak bir süre sonra Özge A., Taşkın G.'ye ayrılmak istediğini söyledi. Hem genç kızın hem de nişanlısının ailesi bu duruma karşı çıktı. Bir araya gelen aileler, genç kıza büyü yapılmış olabileceği gerekçesiyle hocaya götürdü. Ancak Özge A. kararından dönmeyince 2 Ağustos günü hocaya götürme bahanesiyle Fethiye'ye bağlı Gökben Köyü'ndeki Taşkın G.'nin teyzesi H.C.'nin evine götürüldü. Burada bir odaya kilitlenip 3 saat boyunca nişanlısı Taşkın G. tarafından cinsel ilişkiye zorlanan Özge A., pencereden atlayarak kaçtı. Jandarmaya sığınan Özge A.'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan nişanlısı Taşkın G. 'cinsel istismar, saldırı ve alıkoyma', babası N.G., ağabeyi Y.G., ablası S.G., ablasının eşi H.G., teyzesi H.C., teyzesinin oğlu Ç.C. ile genç kızın annesi S.A. ile babası S.A. 'tecavüze yardım ve yataklık' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Üst mahkemeye yapılan itirazla Taşkın G. dışındaki 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CEZAEVİNDE EVLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Taşkın G.'nin cinsel istismar, saldırı ve alıkoyma suçundan yargılandığı davanın ilk duruşması Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, tutuklu sanık Taşkın G., tutuksuz yargılanan 8 sanık ile Özge A. hazır bulundu. Davanın ilk duruşmasında ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Mağdur Özge A.'nın kendisini ilişkiye zorladığı gerekçesi ile şikayetçi olduğu nişanlısı Taşkın G. ile cezaevinde 3 Eylül'de evlendiği ortaya çıktı. Nikahı Fethiye Nüfus Müdürü Yener Sargıncı'nın kıydığı belirtildi. Özge A. evlendiğini beyan edince duruşmada ismi Özge G. olarak zabıtlara geçti.

"SEVİŞTİKTEN SONRA İLİŞKİYE GİRMEK İSTEYİNCE SİNİRLENDİM"

Mahkemede şikayetini geri aldığını belirten Özge G., eşi Taşkın G.'nin serbest bırakılmasını istedi. Olay günü yaşananları anlatan Özge G., nişanlısına, seviştikten sonra ilişkiye girmek istemesi üzerine sinirlendiğini söyledi. Evde zorla tutulmadığını anlatan Özge G., şunları söyledi:

"Nişanlandıktan sonra ben hemen evlenmek istemedim. Olaydan 2- 3 gün önce annem beni Taşkın G.'nin babasının evine getirdi. 2- 3 gün nişanlımın evinde kaldık. Daha sonra nişanlımla teyzesinin evine gittik. Anahtarı biz de vardı. Yer yatağı serdik, biraz seviştik. O esnada nişanlım ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ben 'olmaz' dedim. Dışarıdan bir ses duydum. Gelen kişinin beni bu vaziyette görmesini istemediğim için pencereden dışarı atladım. Nişanlım yanıma geldi. 'Niye atladın?' dedi. Düştüğüm için sinirlenmiştim. Şu an olay nedeniyle şikayetçi olduğum kimse yoktur."

Mahkeme başkanı tarafından jandarmada neden farklı ifade verdiği sorulan Özge G., nişanlısının ilişki istemesi üzerine sinirlendiğini, bu nedenle bu şekilde ifade verdiğini söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Taşkın G. ise jandarmada verdiği ifadeyi kabul etmediğini söyledi. Özge G.'ye şiddet uygulamadığını belirten Taşkın G. "Jandarmaya sabaha yakın ifade vermiştim. Aç, susuzdum. Ne söylediğimi hatırlamıyorum" diye konuştu.

Tutuklu sanık Taşkın G.'nin avukatı nişanlı çiftin birlikte çekilmiş 5 fotoğrafını mahkemeye sunarak tahliyesini istedi. Taşkın G.'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.