Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özhaseki, çok önemli ve farklı bir kültürel etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Uygarlıklar kavşağı üzerinde yer alan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri'nin en önemli tarihi merkezlerinden birisi de Kültepe'dir. Biz halkımızın bu önemli bölgeyi bilmesi ve görüp gezmesi için 5 yıldır ücretsiz turlar düzenliyoruz. Anadolu insanının yazı ile tanıştığı ilk merkez olan ve geçmişi günümüzden binlerce yıl öncesine dayanan Kültepe Kaniş Karum'a düzenlenecek kültür turları bu yıl 7 Temmuz Cumartesi günü başlıyor. 'Tarihe Yolculuk' adı altında ücretsiz olarak her cumartesi düzenlenecek etkinlik, iki bin yıl öncesini anlatan tiyatro gösterileri, sunumlar, geziler ve ikramlarla eğlenceli hale getiriliyor. Böylece Kültepe'nin daha geniş kitlelere tanıtımını sağlamış olacağız. Dört yıldır bu bölgeye düzenlediğimiz ve yerli yabancı birçok insanın ilgisini çeken Kültür Turumuzun gördüğü ilgi bizleri fazlasıyla memnun etmektedir."

Başkan Özhaseki, Asur ticaret kolonisini tanıtan etkinliğe katılmak ve daha geniş bilgi almak isteyenlerin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na rezervasyon yaptırmaları gerektiğini sözlerine ekledi.



OE(OE/SS)