2 çocuk sahibi Ümriye Beşoluk, 2005 yılı temmuz ayında meme kanseri teşhisiyle Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tedavinin ardından iki ay sonra sol memesi alınan Ümriye Beşoluk, İzmir'de bir süre kemoterapi tedavisi gördükten sonra kanseri tümüyle yendi.

OĞLUNUN İLACI OLDU

Ümriye Beşoluk'un Aydın'da orman işçisi oğlu İsmail Beşoluk ise 2010 yılında böbreklerindeki taşın iltihap yapması nedeniyle böbrek yetmezliği hastalığına yakalandı. Hastalık ilerleyince doktorları acilen nakil olması gerektiğini söyledi. Aileden böbreğini verecek uygun donör aranırken anne Ümriye Beşoluk, şartlar uygun olursa böbreğini verebileceğini söyledi.

Antalya Özel Medical Park Hastanesi'ne gelen anne- oğula yapılan tetkikler sonucu Ümriye Beşoluk'ta kanserle ilgili herhangi bir bulgu olmadığı, bir böbreğinin alınabileceğine karar verildi. Önceki gün yapılan başarılı operasyonla Ümriye Beşoluk'un böbreklerinden biri, oğlu İsmail Beşoluk'a nakledildi.

'SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM'

İsmail Beşoluk, 2 yıl boyunca diyalize girdiğini ve doktorlar acil nakil yapılması gerektiğini söyleyince çaresiz kaldığını söyledi. Beşoluk, "Annemin böbreğinin geçirdiği hastalık nedeniyle bana nakledilemeyeceğini düşünüyordum. Ancak hastalığı tümüyle atlattığı ve aradan geçen 4 yılda tekrarlamadığı için naklin gerçekleşeceğini öğrenince çok sevindim. Şimdi sağlığıma kavuştum" diye konuştu.

SÜPER BABAANNE

Hastane personeli ve operasyonu gerçekleştiren ekip tarafından 'Süper Babaanne' olarak anılan Ümriye Beşoluk ise oğluna ikinci bir hayat verdiği için çok mutlu olduğunu belirterek, herkesi organ bağışlamaya davet etti.

HER İKİSİ DE İYİ

Operasyonun başarılı geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Alper Demirbaş ise çok sık olmamakla birlikte daha önce de kanseri yenen bir hastadan nakil için organ alındığını aktardı. Prof. Dr. Demirbaş, "Böyle vakalarda, hastanın 4 yılı tamamlamış olması ve yapılan kontrollerde herhangi bir kanser bulgusuna rastlanmamış olması gerekir. Ümriye Hanım'ın böbreklerinin yeterince iyi durumda olduğunu görünce operasyona karar verdik. Şimdi ikisinin de durumu çok iyi" diye konuştu.