Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, tüm okullara yazı göndererek, rehberlik öğretmenleri tarafından tespit edilen 44’ü kız öğrenciden oluşan 274 dezavantajlı çocuk topladı. Aralarında Serbest Denetimlik Savcısı, Serbest Denetimlik Şube Müdürü, Nazilli Belediye Başkanı, çeşitli sivil toplum örgütleri ve daire müdürlerinden oluşan 24 kişilik 'Koruma Kurulu' oluşturuldu. Başsavcı başkanlığında harekete geçen kurul, her ay toplanarak çeşitli projeler üretmeye başladı.

Halk oyunları ekibi, futbol takımı ve 11 kişilik güreş takımı kuruldu. Bu sporcuların tamamı Aydın’da düzenlenen müsabakalara katılarak altın madalya aldı. Projenin üçüncü ayağında ise ikisi kız olmak üzere dört öğrenci, UEFA tarafından Polonya’nın Wroclaw kentinde düzenlenen ve 50 ülkenin katıldığı 2012 Healt Eurocamps etkinliklerine davet edildi. Koruma kurulu, dört öğrenciyi Polonya’ya gönderdi. Gelişim çağındaki dezavantajlı çocukların sosyal ve bedensel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla organize edilen etkinlikte başarı gösteren öğrencilere Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri aracılığıyla transfer teklifi geldi. Bulgaristan "Gönderin biz çalıştıralım" derken, İngiltere "Birlikte çalışalım" önerisi getirdi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, projenin meyvelerini vermeye başladığını ve uluslararası çapta ses getireceğine inancının tam olduğunu belirtti. İngiltere ve Bulgaristan’ın teklifini memnuniyetle karşıladığını kaydeden Kaya, "TFF yetkilileri bizi ziyarete gelecekler. O zaman konuyu daha iyi anlayacağız" dedi.

SAKATLIK GEÇİRİP DÖNEN MELİSA’YI EVİNDE ZİYARET ETTİ

Polonya’daki etkinliklerde sağ bacağından zedelenme sonucu sakatlanan ve Nazilli’ye dönen 16 yaşındaki Melisa Aydın’ın evine uğrayarak "Geçmiş olsun" ziyaretinde bulunan Kaya, öğrenciye çiçek vererek başarısından dolayı kendisini kutladı. Başsavcı Kaya, Melisa gibi başarılı olan öğrencilerin lisanslı sporcu olabilmeleri için gerekli adımlar atılarak kulüplerin altyapı takımlarına verilebileceğini ifade etti. Kaya ayrıca suça eğilimli ve sorunlu ailelerin 12- 18 yaş arasındaki çocuklarının proje kapsamında boş zamanlarında sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak suç işlemekten uzaklaştığını ve topluma faydalı birer birey haline geldiğini belirtti.

Kızlarının organizasyonda yer almasıyla tutum ve davranışının değiştiğini belirten Nazmi-Fatma Aydın çifti Başsavcı Kaya’ya böyle bir projeye öncülük ettiği için teşekkür etti.



MG(İÖ/SS)