Türkiye'nin dünyada en çok sigara içilen 10 ülke arasında yer aldığını ve 17 milyon civarında tiryaki bulunduğunu vurgulayan Dr. Adem Yılmaz, yılda en az 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalık nedeniyle öldüğünü söyledi. Sigara alışkanlığının tedavi edilebilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Dr. Yılmaz, bırakmak için uzmandan yardım alınmasını önerdi.

'BIRAKIN' ÇAĞRISI

Türkiye'de milyonlarca liranın sigaraya ve bir o kadar da sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi için harcandığını ifade eden Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ülkemizde sigaraya karşı çok etkin mücadele ediliyor. Sigara içmek bir hastalıktır, nedeni tütündür ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tiryakiler önce bırakmaya karar vermeli, sonra tıbbi yardım almalı. Alo 171 hattı aranmalı. Sigara Bıraktırma Merkezleri'ne başvurulmalı. Çünkü sigara, önlenebilir en büyük ölüm nedenidir. Sigaranın etkilemediği doku ve organ yoktur. Sigara sadece içene değil, içmeyene de zarar veriyor. Sigara Bırakma Merkezi'ne başvuranlarda sonuçlar yüz güldürücü. Bırakmak için en azından bir kez bize gelin, yeni bir hayata 'merhaba' deyin."



YB(OA/CK)