Aya Yorgi Koyu’nda 16 yıllık 'gürültü kirliliği savaşı' bu yıl da başladı. Çelebi Holding’in sahibi Çelebioğlu ailesinin sahip olduğu denize sıfır konumdaki malikanede oturanlar koy çevresindeki 6 beach klübün yaptığı müzik yayınlarından rahatsız olup ilk tepkilerini tam 16 yıl önce gösterdi. Çelebioğlu ailesi o dönemde eğlence mekanları müziklerini açınca, kendileri de kurdukları müzik sistemiyle mehter marşı çaldı. Geçen yıllar içinde bölgedeki beach klüpleri özellikle hafta sonları onbinlerce tatilciyi ağırlarken 'Ses savaşı' bitmedi. Çelebioğlu ailesinin üyeleri geçen yıl protesto yürüyüşü yaptı. Ancak, bu yıl 'ses savaşı' erken başladı. Geçen hafta Çelebioğlu ailesi malikanenin bahçesine 210 bin dolara malolduğu söylenen dev amfilerin bulunduğu ses sistemi kurdurdu. Özellikle akşamüstüleri beach klüpler partiye başlayınca malikanenin ses sisteminden de İbrahim Tatlıses'li, arabesk müzikler yükselmeye başladı.

Çelebi ailesinin sahip olduğu malikanenin hemen bitişiğindeki Marrakech Beach Club’u ziyaret edip buradaki milli futbolcularla görüşen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da bu yöndeki şikayetleri dinlemedi. Milli futbolcular malikaneden yükselen arabesk müziği şikayet etti. Çelebioğlu ailesinin Çeşme turizmini baltaladığını öne süren Marrakech Beach Club’ın sahibi Mehmet Özöner, şöyle dedi:

"Çelebioğlu ailesi artık sınırı aştı. Burası bir tatil cenneti ve binlerce kişi burada eğleniyor. Bir mekanın kapanması ya da iş yapamaması önemli değil. Ama bu turizmi baltamak. Bu koyda bulunan beach clublardan binlerce kişi ekmek yiyiyor. Dün sayın bakan Yıldırım geldiğinde de değişik sesler geliyordu ve Bakanın da dikkatini çekti. O kadar çok sesi açıyorki masalar titriyor. Müşterileri çok rahatsız ediyor. Bu gerçekten inanılır gibi birşey değil. Futbolcu arkadaşlarımız da bu şikayetlerini bakan Yıldırım’a söylediğinde ilgileneceği sözünü aldık."

'Paparazzi Beach Club'un işletme müdürü Ersin Bombatepe de, turizmin katledildiğini savunurken, "Çeşme’nin kendi nüfusu 40 bin kişiyken, yazın sadece 2 ay bu rakam 700 bini buluyor. Aya Yorgi Koyu eğlencenin kalbi. Farklı konser ve geceler ile insanlar buraya eğlenmeye geliyor. Çelebioğlu ailesinin yaptığı ise anlaşılmayan bir şey. Geçen yıl bize gelip rahatsız olduklarını söyledikleri zaman biz de müziği biraz kısıyorduk. Şimdi ise, yine aynı şeyi yapıp ses kolonlarını bahçelerine dikti. Oradan gelen müziklerden müşteriler rahatsız oluyor. Çelebioğlu ailesinin evinde bir kişi yaşıyor ve sesten rahatsız oluyor. Ama onlar çaldıkları müziklerle binlerce kişiyi rahatsız ediyor. Biz onlara evinden git diyemeyiz ama onlar da bilsin ki burada eğlence ve müzik var."

Çelebi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Engin Çelebioğlu geçen yıl yaptığı açıklamada villa arazisinin yıllar önce bir sağlık tesisi yapılmak üzere satın aldıklarını dönemin belediye başkanı Nuri Ertan’ın Aya Yorgi’nin çok özel bir koy olduğunu ve işletmelere açılmasını düşünmediklerini belirtmesi üzerine villa yaptıklarını anlatırken, "Biz eğlenceye karşı değiliz. Ama bunun Çeşme'de yapılacağı yerler belli. Konutların olmadığı koylarda yapılmalı. Para kazanmalarını isteriz. Ancak bizim de bir yaşam alanımız var ve kendi evimizde rahatça uyumak istiyoruz. Sabaha karşı yükselen müziği biraz kıssınlar. Her yıl bu sorunu dile getirmekten bıktık" demişti.



EA(İÖ/İD)