Beşiktaş’ta polise başvuran C.G., otomobilini satmak isterken dolandırıldığını söyledi. Karakolda ifade veren C.G., “Arabamı satmak için ilan vermiştim. Beni aradılar ve otomobile bakmaya geldiler. Sanatçı görünümleri vardı, kendilerini de sanat atölyesi sahibi olarak tanıttılar. Son derece lüks bir ofisleri vardı. Birlikte notere gittik. Orada 'paranı ofiste vereceğiz' dediler. Ben de onları inanıp noter satışını imzaladım. Daha sonra büroya geri göndük. Bana bir deste dolar gösterdiler. Büroda beklememi dolarları bozdurup geri döneceklerini söylediler. Ancak uzun süre geçmesine rağmen bir türlü geri dönmediklerinde dolandırdıklarını anladım.” dedi.


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada lüks büronun zanlılar tarafından günlük olarak kiralandığı tespit edildi. Polis hırsızların kimliğini kısa sürede tespit etti. Zanlılardan Hüseyin G.(45) ile Sadettin D.(40) gözaltına alındı.


Poliste işlemleri tamamlanan Hüseyin G. ile Sadettin D. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Yetkililer olayla ilgili Şinasi D. adlı kişinin yakalanması için operasyonların sürdüğünü belirttiler.