'Sakin Şehir' ünvanlı Yenipazar İlçesi’nde bulunan ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın Susurluk davasından aldığı 2 yıllık hapis cezasını çektiği Kapalı Cezaevi’nin 500 metre uzağına yapılan helikopter pisti, ilçede tartışma konusu oldu. Bazı esnaf Mehmet Ağar’ın ziyaretçilerinin daha kolay ulaşım sağlaması için yapılan pistin işlerini azaltacağını düşünürken, bir kısım esnaf ise Yenipazar’a yapılan herşeyin önemli olduğunu savundu.

İşlerin azalacağından endişe duyan pideci Ersin İnat, "Mehmet Ağar’ın buraya gelmesi iyi oldu ama helikopter pistinin yapılması bizim için biraz kötü oldu. Çünkü gelen misafirler bize uğramadan gidecek" dedi.

Helikopter pistinin ünlü isimleri kent merkezinden uzaklaştıracağını savunan fotoğrafçı Nadir Çelik, "Mehmet Ağar’ı ziyarete gelen işadamları, siyasetçiler ve ünlü sporcular çarşıya da geliyordu ve burada yemek yiyordu. Ben de fotoğrafçı olarak Yenipazarlılar ile ünlülerin hatıra fotoğrafını çekip para kazanıyordum. Ancak helikopter pistini kullanan ünlüler ziyaretten sonra çarşıya gelmeden gidecekler. Ziyaretçiler, helikopterden inip, orda ziyaret edip geri dönmesin. Gelip en azından Yenipazar’ın güzelliklerini ve insanının sıcaklığını görsünler" diye konuştu.

Bölgeye has 'kar helvası' satan işyerinin sahibi Selim Akgül de "Pistin olması esnafın işine yaramadı. Gelen ünlüler çarşıya inip, kar helvası ve pide yiyorlardı ama artık helikopterle gelip buraya uğramadan gidecekler. Esnafımıza bir yararı dokunmuyor" dedi.

MEHMET AĞAR’IN GELİŞİYLE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

Öte yandan her yatırımın ilçeye katkısının olduğunu savunan çay bahçesi işletmecisi Dilaver Dönmez, "Yapılan her hizmet karşılığını bulur. Mehmet Ağar, Yenipazar’a gelince bir çok şey değişti. Helikopter pistimiz de oldu. Herkesin helikopteri yok, herkes helikopterle gelmeyecek. Mehmet Ağar’ın buraya gelmesinin bize bu güne kadar bayağı bir artısı olmuştu zaten. Bundan sonra da esnaf olarak çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Helikopter pistinin bize zararından çok faydası olur" diye konuştu.



CU(İÖ/SS)