Ağlıca Mahallesi'nde oturan öğrenciler için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu eğitim- öğretim dönemi için açtığı taşıma ihalesine kar marjı düşük olduğu için servisçiler katılmadı. Mahalle sakinleri de çocuklarını pancar motoru ile çalışan ve 'pat pat' diye bilinen tarım aracı, motosiklet, traktör ve otomobillerle okula taşıyor. Mahalle muhtarı Ahmet Dağ, ihaleye giren kimse olmadığı için çocukların servissiz kaldığını söyledi. Dağ, "Yaklaşık 20 gündür velilerimiz çocuklarını okula götürmek değişik yöntemler kullanıyorlar. Çocuklarımız her gün ölüm tehlikesi altında okula gidip geliyor. Bizim isteğimiz mahallemize bir servis verilip çocuklarımızı okula götürmesidir" dedi.

Pat pat ile çocuklarını okula götürüp getiren velilerden İbrahim Karakülah da "Havalar soğudu. Kış şartlarında artık açık araçta çocuklarımız okula gidemez. Artık bu taşımalı eğitim sorununa çözüm bulunmasını istiyoruz. Mahalle sakinlerimiz tarımla uğraştığı için ekonomi olarak çok zor şartlarda geçimlerini sağlıyorlar. Bizim isteğimiz mahallemize bir servis verilip, çocuklarımızı okula gitmesinin sağlanmasıdır. Bizler çocuklarımızı okutmak istiyoruz, ama bu durumda büyük tedirginlik içindeyiz. Yetkililer biran önce bu sorunumuza çözüm bulsunlar" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ise söz konusu mahallede bulunan 63 öğrencinin ağustos ayının ilk haftasından itibaren 5 kez ihale yaptıklarını, ancak ihaleye giren kimsenin olmadığını bir çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.