Köşk İlçesi’nde 2001 yılından buyana Nüfus Müdürlüğü yapan E.S., hakkındaki şikayetler üzerine savcılık talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında geçen eylül ayında gözaltına alındı. Görevi kötüye kullanmak ve irtikap suçu gerekçesiyle adliyeye sevk edilen E.S. tutuklandı. Köşk Nüfus Müdürlüğü’ndeki, evlendirme evraklarına el konulurken, E.S.’nin görev süresi içinde 450’ye yakın çiftin nikahını kıydığı belirlendi. Söz konusu çiftler ifadelerinin alınması için tek tek emniyete çağırılırken, müdürden şikayetçi olan 200 kişi mahkemede müşteki sıfatıyla dinlendi.

192'Sİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün 8’incisi kez görülen duruşmada hakim karşısına çıkan E.S., suçlamaları kabul etmediğini bir kez daha söyledi. Daha önce mahkemede, E.S.’nin kendilerinden nikah ücretinin dışında da para aldığını ileri süren 200 kişiden 192’si şikayetini geri çekti. Diğerlerleri ise şikayetlerinden vazgeçmedi.

“RÜŞVET DEĞİL HEDİYE ALDIM”

Evlenecek gençlere yardımcı olduğunu belirten E.S., göreviyle ilgili hiçbir soruşturma geçirmediğini, evlenmelerine yardımcı olduğu çiftlerin kendisine hediye verdiğini dile getirdi. Yaklaşık 8 aydır cezaevinde olması nedeniyle kendisi ve çocuklarının zor günler yaşadığını ifade eden E.S., tahliyesini istedi. Mahkemeye heyeti duruşma sonunda, oy çokluğuyla E.S.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 31 Mayıs’ta görülecek.



CU(İÖ/AK)


E.S.: Eser Sert