Antalya 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı General Niyazi Çelik Kışlası'nda düzenlenen temsili askerlik uygulaması için sabah saatlerinde aileleri ile birlikte birliğe gelen 26 engelli genç, yarım günlük eğitimin ardından asker yemini etti. 1 gün süresince asker olmanın keyfini çıkaran özel tertip engelli askerler, yemin törenine üniformaları içinde katıldı. Ailelerin yerini aldığı yemin töreni, İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ardından üzerinde silah ve Türk bayrağı bulunan masaya sağ ellerini koyarak yemin eden engelli askerleri, anne ve babaları gururla izledi.

Yemin töreninin ardından Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz askerlerin yanına giderek, terhis belgeleri ve askerlik anı hediyelerini verdi. Yemin töreninin ardından özel tertip askerlerin yakınları da tören alanına girerek, hatıra fotoğrafları çekti.

Törene katılan engelli askerler arasında, 4 yıl önce motosikletiyle geçirdiği kaza sonucu belden aşağısı felç olan şampiyon yüzücü Musa Burak Altun da yer aldı. Törende yapılan konuşmalar, işitme engelilere işaret diliyle anlatıldı.

1 günlük asker olmanın gururunu yaşayan engelli askerler, törenin ardından aileleriyle birlikte kışladan uğurlandı.