Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, miniklerin yüzünü güldüren proje için 348 öğrenci ve 25 idarecinin görev yaptığı Gülizar Eren İlköğretim Okulu'nu pilot bölge seçti. Okul bahçesinde topladığı miniklere projeyi anlatan Kaymakam ünal, ardından da "Bugün Bizdensiniz" isimli maket ineğin memelerinden akan sıcak sütleri öğrencilere kendi elleriyle ikram etti. Proje ile miniklere okulu sevdirmeyi ve başarılarını artırmayı hedeflediklerini belirten Kaymakam Ünal, "Sizler Simav'ın en şanslı öğrencilerisiniz. Bundan böyle sabahları okula geldiğinizde burada gördüğünüz, 'Bugün Bizdensiniz' isimli ineğin memelerinden akacak sıcak sütü içeceksiniz. Canınız çektiği kadar içeceksiniz" dedi.

YAZ AYLARINDA MEYVE SUYU

Projenin yaz aylarında da meyve suyu ikramı ile devam edeceğini bildiren Ünal, "Okul Sütü Projesi sanıyorum önümüzdeki yıl Türkiye'de her okulda başlayacak. Ancak bizler acele ettik ve bu önemli projeyi Türkiye'de ilk başlatan ilçe olduk" diye konuştu.

Daha sonra öğretmenleri gözetiminde sıraya giren minikler, 'Bugün Bizdensiniz' isimli maket ineğin memelerine yanaşarak musluktan akan sıcak sütleri bardaklarına doldurup iştahla içmenin keyfini çıkardı.



MY(AÖ/COŞ)